Stellan Sturesson.

Stellan Sturesson. Foto: Sarah Bernshed

Stellan Sturesson: "Missa inte att läsa berättelsen om LT!"

KRÖNIKA.

Läsning! I veckan som gick presenterades boken om Laholms Tidning. När Föreningen Gamla Laholm bestämde att LT skulle hedras i bokform levde tidningen fortfarande, och ingen räknade väl med att den skulle få det plötsliga och trista slut som den fick i oktober förra året.

Av
Stellan Sturesson

Jag har älskat tidningen sedan första gången jag steg in på redaktionen, i juni 1971. Detta inbegripet de människor som gjort stora insatser under många, många år. En av alla dem är Tommy Paulison, som under 45 år höll den lokala sporten högt. Han och Björn Hellberg kände varenda fotbollsspelare i södra Halland! En annan är Åse Höijer, som sommarjobbade 1976 och som året därpå och fram till den allra sista dagen i tidningens historia kämpade för LTs överlevnad.

Det handlar alltså om runt 42 år av tidningens historia, varav tio som redaktionschef. Inga-Lill Andersson arbetade också i 42 år, på annons och administration. Ännu värre var Roland Tagesson, som varit verksam i produktionen i nästan 50 år när han gick i pension!

Jag kan varmt rekommendera att du läser boken om Laholms enda lokala tidning. Och, så klart, att du fortsätter läsa den nyuppståndna variant som du nu har i dina händer.

Det här är bara några av de fantastiska medarbetare jag mötte under åren på LT. Jag kan varmt rekommendera att du läser boken om Laholms enda lokala tidning. Och, så klart, att du fortsätter läsa den nyuppståndna variant som du nu har i dina händer. Eller i din dator, mobil eller padda...

Fiffel: Tja, vad säger man? Den irakiska försvarsministern al Shammari, som bott i Sverige några år och är svensk medborgare, ska nu åtalas för bidragsfiffel här och brott mot mänskligheten i Irak. Det verkar tyvärr vara väldigt enkelt för folk bosatta utomlands att nyttja den svenska välfärden!

Stannar? 60 nya lägenheter i Veinge ser det ut att bli, enligt kommunens mål. Då får vi bara hoppas att tågen framöver verkligen stannar i samhället, och inte kör värdshus förbi!

Skumögt: Jag ska inte vara taskig, men begreppet “Vi såg inte det komma” har fått en ny innebörd efter teveintervjun med vår statsminister. Man tänker osökt på den där reklamen i teve: “Skulle gått till Specsavers.” Synen måste varit litet suddig, för visst fanns tecknen där

Glad gubbe: Hon har blivit chef för samtliga tre sjukhus i Halland. Specialistläkare i anestesi och intensivvård är hon också, Carolina Samuelsson. Och vi sydhallänningar kan vara stolta över att denna tjej är född och uppvuxen i Lilla Tjärby.

Ledsen gubbe: Det känns trist att tänka sig att Sverige, som på många sätt framstår, och framstått, som ett föredömligt land, nu får ett solkat rykte av de skjutningar, sprängningar och mord som rapporteras ut över hela världen.

Publicerad 01 December 2019 00:00