Ett ungt par rånades under knivhot av två män på Tivolivägen i Laholm under onsdagskvällen. De oidentifierade gärningsmännen hade lurat paret att de skulle sälja en mobiltelefon för 6 000 kronor.

Ett ungt par rånades under knivhot av två män på Tivolivägen i Laholm under onsdagskvällen. De oidentifierade gärningsmännen hade lurat paret att de skulle sälja en mobiltelefon för 6 000 kronor. Foto: Adobe Stock

Ungt par rånades under knivhot i Laholm

Avtalade möte för köp av mobiltelefon – gärningsmännen tvingade till sig 6 000 kronor

LAHOLM. Ett ungt par hemmahörande på orter i Skåne gjorde via nätet upp ett köp av en Iphone X och bestämde med säljaren att träffas i Laholm. Mobiltelefonköpet skulle ske kontant men när de kom till den avtalade platsen fick de under knivhot överlämna hela köpesumman på 6 000 kronor.

Av
Rickard Gustafsson

Vid 20-tiden på onsdagskvällen rånades ett ungt par i 20–25-årsåldern på Tivolivägen i Laholm. Två män i ungefär samma ålder dök upp till den förutbestämda platsen och en av dem drog fram en kniv och krävde att paret skulle överlämna pengarna.

– Ingen av dem skadades vid det misstänkta rånet, berättar Jan Jönsson på Laholmspolisen.

Bakgrunden till rånet var att det unga paret (bosatta i Båstads och Hässleholms kommun) kommit överens med en person om att köpa en mobiltelefon efter att de svarat på en annons på nätet. Säljarens krav var att betalningen på 6 000 kronor för en Iphone X skulle ske kontant.

Efter rånet försvann de två gärningsmännen från området vid Tivolitorget och det chockade unga paret vände sig till polisen.

– Vi har fått signalement på gärningsmännen och de ska vara i 19–24-årsåldern. Vi vet inte om de kommer från Laholm eller om Laholm bara var platsen för köpet, säger Jan Jönsson.

Den ena gärningsmannen beskrivs som kraftigt byggd, cirka 175 centimeter och bar lite skägg. Gärningsman nummer två beskrivs som något längre (cirka 180 centimeter), mustaschprydd och bar vid råntillfället en keps.

Polisen har få uppgifter att gå på och är intresserade av tips och information från eventuella vittnen.

– Vi kommer hålla kompletterande förhör i närtid med målsägarna, säger Jan Jönsson.

Publicerad 28 November 2019 11:28