Första advent vankas traditionell julskyltning i Laholm och förhoppningsvis kommer den stora uppblåsbara tomten att vara på plats även i år.

Första advent vankas traditionell julskyltning i Laholm och förhoppningsvis kommer den stora uppblåsbara tomten att vara på plats även i år. Arkivfoto: Laholms Tidning

Traditionell skyltsöndag med alla tillbehör

"Det är en otroligt viktig dag för handlarna"

LAHOLM.

Söndagen den 1 december vankas äkta julstämning i centrala Laholm när det åter är dags för julskyltning och julmarknad. – Det blir en traditionell skyltsöndag med fönstertäckning, säger Caroline Bengtsson som är kommunens handelsutvecklare.

Av
Sarah Bernshed

Skyltsöndagen pågår mellan klockan 14 och 18 då också butikerna håller öppet. På Stortorget blir det i vanlig ordning julmarknad med knallar som säljer mat, dryck och även hantverk av blandad sort.

– Även föreningar, skolklasser från olika grundskolor och UF-företag från Osbecksgymnasiet kommer att finnas på plats, säger Caroline Bengtsson.

Första advent kommer mycket att göras för att den rätta julstämningen ska infinna sig i Laholm.

– Köpmännen klär sina skyltfönster med riktigt granris och lampor. Sedan blir det halmbalar och julgranar på torget. Eventuellt gör även den stora uppblåsbara jultomten comeback, den är dessvärre för tillfället trasig men förhoppningsvis kan den lagas före 1 december, säger Caroline Bengtsson som hoppas att skyltsöndagen blir en bra start för den lokala julhandeln.

Vi hoppas givetvis också att självaste Tomten kommer på besök!

– Det är en otroligt viktig dag för handlarna och blir ju en kickoff inför hela julhandeln. Konkurrensen är hård och det är viktigt att det händer något på stan och att vi kan erbjuda någonting utöver det vanliga.

I övrigt kan laholmarna denna dag även se fram emot bland annat levande musik, ponnyridning, julgransförsäljning och dans runt granen.

– Vi hoppas givetvis också att självaste Tomten kommer på besök! Dessutom kommer Jessica från Änglagården att vara på plats och ta emot julklappar för de som vill skänka en julklapp till behövande, säger Caroline Bengtsson.

Hela programmet finns tillgängligt på arrangören Attraktiva Laholms sida på Facebook.

Publicerad 28 November 2019 00:00