Exakt vad som hände utanför Lagaholmsskolan under tisdagseftermiddagen när en man försökte köra på två tjejer med sin bil är ännu oklart. Laholmspolisen rubricerar dock ärendet i nuläget som försök till grov misshandel.

Exakt vad som hände utanför Lagaholmsskolan under tisdagseftermiddagen när en man försökte köra på två tjejer med sin bil är ännu oklart. Laholmspolisen rubricerar dock ärendet i nuläget som försök till grov misshandel. Foto: Mostphotos/Arkiv

Man försökte köra på två tjejer utanför skola

Ena tjejen fick dra undan den andra för att undvika att bli träffad

LAHOLM.

En man i 20-årsåldern misstänks för grov misshandel efter en allvarlig incident utanför Lagaholmsskolan i tisdags eftermiddag. Mannen misstänks för att ha försökt köra på två 16-åriga tjejer som undkom med blotta förskräckelsen. Efter attacken drog bilföraren iväg från platsen i hög hastighet.

Av
Rickard Gustafsson

Det var vid 14.30-tiden på tisdagseftermiddagen som två 16-åriga tjejer promenerade på Ringvägen, utanför Lagaholmsskolan. Helt plötsligt upptäcker de en bil som kommer i hög hastighet i riktning mot dem och en av tjejerna lyckas i sista sekund att dra undan sin väninna och undvek därmed att bli påkörda.

Direkt efter händelsen försvann föraren i hög fart från området.

– Det är mycket som är oklart i den här händelsen och vi arbetar för fullt med att ta reda på vad som hänt. Men målsägarna har berättat detaljer som vi jobbar vidare med, säger förundersökningsledare Jenny Jerrhage vid Laholmspolisen.

Anledningen till de oklara omständigheterna beror delvis på språkförbistringar, berättar Jenny Jerrhage, och berättar att polisen var tvungna att invänta hjälp av tolk.

Enligt Laholmspolisen har tjejerna kunnat lämna signalement på både bil och förare.

– De har sett vem som körde och vi har fått ett namn på den misstänkte, säger Jenny Jerrhage.

Den misstänkte är en man i 20-årsåldern och hemmahörande i Laholms kommun och enligt Laholmspolisen var han vid tidpunkten ensam i bilen.

– Mannen är identifierad men ännu inte vare sig förhörd eller frihetsberövad. Men han kommer självklart att tas in på förhör, säger hon till LT.

Ytterligare två vittnen ska ha sett händelsen men inte heller de har polisen ännu hunnit förhöra.

– Det pågår förhör just nu av Krimjouren, men det kommer hållas fler förhör under dagen och jag inte säga så mycket ännu eftersom jag inte vet exakt vad som hänt, säger Jenny Jerrhage.

Publicerad 27 November 2019 11:55