Musen har gnagt sönder sladdarna i fiberskåpet fyra gånger på en vecka så att kabel tv-nätet slutat fungera.

Musen har gnagt sönder sladdarna i fiberskåpet fyra gånger på en vecka så att kabel tv-nätet slutat fungera. Foto: Adove stock

Ortsbo var med på TV – då släckte mus nätet i byn (igen)

Sammanföll med att ortsbo deltog i Halv åtta hos mig

LAHOLM.

Den envetna musen har gnagigt av samma sladdar i fiberskåpet i Ysby fyra gånger på en vecka så att kabel-tv slutat fungera i byn. Det är extra oturligt eftersom Peter Bengtsson från just Ysby deltog i veckans Halv åtta hos mig på TV4.

Bilden har försvunnit ungefär vid klockan sex på kvällen vid varje tillfälle rapporterar Hallandsposten. Reparatörer har fått skickas ut vid varje tillfälle.

– Den tar just de här två trådarna som går till kabel-tv. Det har varit en annan firma här förut. I går fick jag uppdraget att täta skåpet, men musen har ändå hittat in. Nu får jag åka iväg och köpa råttgift, säger reparatören Lars Bengtsson, till tidningen.

Därmed har inte Ysbyborna kunnat se när lokalkändisen Peter Bengtsson lagat bland annat Risotto med fläskskida i tv-programmet. Hyresvärden Laholmshem vill ersätta grannarna genom att ordna visningar i efterhand av tv-programmet i någon allmän lokal.

– Vi håller på att undersöka om vi får lov att hålla visningar. Får vi klartecken så blir det av. Då vill vi att Peter Bengtsson också ska vara med, säger Laholmshems ordförande Roland Gottfridsson (C).

Publicerad 15 November 2019 09:57