Stellan Sturesson.

Stellan Sturesson. Foto: Rickard Gustafsson

Stellan Sturesson: "Flera miljoner på lösa boliner"

KRÖNIKA.

Ja, det går ju tyvärr inte, fast det är helg, att hoppa över det där med skandalerna kring den kommunala upphandlingen.

Av
Stellan Sturesson

Att bara försöka tiga ihjäl allt som gjorts uppåt väggarna fel är så klart - just uppåt väggarna fel. Elisabet Babics, Erling Cronqvists och Kjell Henrikssons tystnad hjälper bara till att cementera begreppet ‘tystnadskultur’. Och den tillförordnade kommunchefens förklaring att han inte brydde sig om att granska de beställningar som projektledaren fixade, utan bara skrev på, är svårbegriplig. Det var ju inte precis 25-öringar det handlade om!

Otroligt: När svensk sjukvård blev “Operation fel”! Sverige är ju ett välutvecklat land. I all denna välutveckling förlamas flera sjukhus i fem regioner på grund av brist på sjukvårdsutrustning, till exempel handskar och kompresser! Mängder av operationer och andra ingrepp måste ställas in. När ansvarige VD:n på Apotekstjänst ställs mot väggen ser han sig omkring och ropar på “Eric”, som ska svara i hans ställe! Eric är nämligen informationsnisse på företaget, och förväntas komma med en mängd begåvade bortförklaringar. Reportern ger sig inte, vill få information direkt från “hästens mun”. Men VD flyr och ropar igen på “Eric!” Nu är VD en före detta...

Sett på tv: ABBAs segertåg över världen från 1970-talet och framåt väckte ont blod i det då halvsocialistiska Sverige, där proggmusiken var ledstjärna. Över 400 miljoner sålda Abbaplattor talar dock sitt ganska tydliga språk. 400 miljoner!

Efter segern 1974 i Brighton var det vår tur att året därpå arrangera Melodifestivalen. Eftersom både festivalen och ABBA var illa sedda i vida kulturella kretsar för den påstådda kommersialismen (alltså sånt som folk tycker om att höra) arrangerade SVTs ena kanal en alternativ och möjligen mera uppbyggelig festival, samtidigt med den riktiga! På tal om konkurrens. Och året därpå vägrade Sverige delta i festivalen. Upp till kamp...

Statsman? Erdogans ordval när stilleståndet med kurderna trädde i kraft! De kurder som sett till att minimera Isis, några av historiens värsta bödlar. Så här formulerade han sig inför det turkiska folket:

- Efter uppehållet kommer vi att fortsätta krossa skallarna på terrroristerna!

Kan man komma längre ifrån begreppet statsman??

Någon undrade, apropå inledningen: om det nu ska vara konkurrens i alla sammanhang - varför finns det då bara ett konkurrensverk..?

ARG/ Folkresning: Det kan vara försent! Det kan vara så att Laholmshem den här veckan redan har förstört och rivit stallet och ekonomibyggnaderna på Trulsgården utanför Laholm. En kulturell katastrof!

Publicerad 03 November 2019 00:00