Laholmaren Magnus Hultberg (längst bak) hade noll skådespelarerfarenhet innan han kom till inspelningsstudion i Malmö för en statistroll i SVT:s nya barnprogramsatsning

Laholmaren Magnus Hultberg (längst bak) hade noll skådespelarerfarenhet innan han kom till inspelningsstudion i Malmö för en statistroll i SVT:s nya barnprogramsatsning "Kokobäng". Statistrollen utvecklades i inspelningsstudion till en roll med repliker. Foto: Privat

Gör skådespelardebut som livvakt i SVT

Laholmaren Magnus Hultberg deltar i stor barnprogramsatsning

LAHOLM. Ett produktionsbolag som gör en helt ny barnprogramserie för Sveriges Television letade efter statister som kunde spela livvakter. Som av en slump, genom en jobbkollega, landade laholmaren Magnus Hultberg en roll i tv-inspelningen. – Det var skitkul, och jag fick faktiskt några repliker.

Av
Rickard Gustafsson

Nya tv-programsatsningar omgärdas ofta av mycket hysch-hysch och SVT:s satsning på nya barnprogramserien ”Kokobäng” utgör inget undantag. I en av de mindre rollerna syns laholmaren Magnus Hultberg till vardags arbetande på en skola i Helsingborg.

– Jag vet vad den ska handla om men det är hemligt och jag får inte berätta, säger Magnus och berättar att han fått skriva på sekretessavtal.

Programmen som spelas in just nu och har premiär i SVT i januari 2020 är enligt Hultberg en helt ny typ av barnprogram. Snabba klipp och mycket action.

– Det är stor skillnad på de barnprogram jag växte upp med, säger Magnus och skrattar.

Av en tillfällighet, genom en kollega på jobbet som känner en i produktionsbolaget, fick han en statistroll i ”Kokobäng”.

– Hon berättade att de sökte livvakter och sa; ’du som är så krallig borde vara med’. Ja, jag var ju ledig så jag åkte ner till inspelningen i Malmö, säger Magnus.

Väl på plats fick han inblick i hur professionellt det är när man spelar in tv-serier.

– Barnen (skådespelarna) var verkligen på hugget. Tåliga, läraktiga och fruktansvärt snabba och de satte tagningarna på första försöket. Allting var väldigt proffsigt.

Laholmaren Magnus Hultberg medverkar i SVT:s nya barnprogramserie

Laholmaren Magnus Hultberg medverkar i SVT:s nya barnprogramserie "Kokobäng" som har premiär i januari 2020. Foto: Privat

I ”Kokobäng” syns bland annat programledarprofilen Alexander Hermansson, mest känd från SVT:s ”Sommarlov. För Magnus som aldrig tidigare sysslat med skådespeleri eller varit på tv-inspelningar var det en kul grej att testa.

– Jag hade ju noll erfarenhet men jag jobbar ju i skolans värld och har väl fått använda mina oupptäckta talanger bland eleverna. Men det var skitkul, och jag fick faktiskt några repliker.

Fast totalt okänd i tv-rutan är Magnus Hultberg faktiskt inte – åtminstone inte i den närmaste kretsen. Han har synts, om än väldigt hastigt, i en väldigt välkänd tv-serie – ”Bron”.

– Den historien är lite kul. Där blev jag en ofrivillig statist som kom med precis när de hittade ett lik på mitt på bron. Jag visste inte ens om att det var tv-inspelning, haha.

Magnus Hultberg ser fram emot att efter nyår se sig själv som livvakt i SVT:s storsatsning och kanske leder det till fler skådespelarroller?

– Det vet man aldrig!

Publicerad 01 November 2019 11:26