Två 15-åriga ungdomar misstänks för olovlig körning samt tillåtande till olovlig körning efter att allmänheten ringt till polisen och tipsat om vårdslös körning i hög hastighet med en epa-traktor.

Två 15-åriga ungdomar misstänks för olovlig körning samt tillåtande till olovlig körning efter att allmänheten ringt till polisen och tipsat om vårdslös körning i hög hastighet med en epa-traktor. Foto: Adobe Stock

15-åringar buskörde – haffades av polisen

Togs på bar gärning efter att allmänheten larmat

MELLBYSTRAND. Det gick vilt till när två 15-åringar i en epa-traktor i på tok för hög hastighet körde vårdslöst i Mellbystrand. Polis larmades och kunde stoppa ekipaget.

Av
Rickard Gustafsson

Händelsen inträffade i Mellbystrand vid 01-tiden under natten till onsdag. Polis kallades till platsen efter att allmänheten ringt och berättat om buskörningen som ägde rum.

Polispatrullen stoppade epa-traktorn på Söderleden och i fordonet satt två 15-åringar, en tjej och en kille, som nu misstänks för olovlig körning samt tillåtande till olovlig körning.

Epa-traktorn ägdes nämligen av killen som vid fordonsstoppet satt på passagerarsidan.

Laholmspolisen har efter vittnenas berättelser goda skäl att misstänka att fordonet var trimmat och räknas därmed, i lagens mening, som en bil. Hur snabbt ynglingarnas fordon kördes är oklart.

Det gick klart mycket snabbare än de tillåtna 30 km/t. Men hur mycket trimmad den var får den tekniska undersökningen avgöra, säger Jan Jönsson på Laholmspolisen.

Publicerad 31 October 2019 14:05