Albin Urhagen och Sibelle Boutros är SM-medaljörer från laholmsklubben Nikado. Urhagen vann brons och Boutros guld.

Albin Urhagen och Sibelle Boutros är SM-medaljörer från laholmsklubben Nikado. Urhagen vann brons och Boutros guld. Foto: Nikado

Både guld och brons på SM för Nikado

”Tror inte att jag förstått vad det är jag vunnit än”

LAHOLM.

Laholm har fått en ny svensk mästare. Denna gång i karate. Sibelle Boutros från Nikado karateklubb vann SM-guld i kumite flickor 16-17 år. – Det känns riktigt kul! Nu har jag lagt ribban för mig själv. Men det känns bara bra, säger Boutros.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

SM i karate med regelverket Shobu Ippon hölls i Helsingborg. Mängder med deltagare från Ystad i söder till Umeå i norr deltog på mästerskapet. Boutros tävlar i grenen kumite (fight).

– De som hunnit bli 16, 17 år och deltar på ett SM har ofta hunnit tävla i ganska många år och är rätt vassa. Det var bra motstånd för Sibelle, säger Nikados chefsinstruktör Fredrik Nilsson.

– Sibelle är duktig och brukar vinna. Men detta var absolut ingen walk in the park för henne. Hon fick verkligen kämpa. Men hon har tränat mycket och vann välförtjänt, fortsätter Nilsson.

Boutros vann innan SM en tävling i Hässleholm och i våras vann hon i Ystad. SM i Helsingborg var dock hennes första mästerskap.

– Sibelle har tävlat mycket men det var debut på SM. Vi hade med en 14-åring den här gången. Annars brukar vi vänta till de är 16, säger Nilsson.

Vid vanliga tävlingar får de som vill vara med och deltaga. När det är SM väljer chefsinstruktör Nilsson dock ut de han tror ska kunna hävda sig väl. Och det gjorde Nikados deltagare.

Laholmsklubben fick även med sig ett brons. Det var Albin Urhagen som knep det i kumite i pojkar 14-15 år.

– Det var starkt gjort av Albin. Och bra utdelning för klubben när två av fyra plockar medalj, säger Nilsson nöjt.

Sibelle Boutros högst upp på pallen.

Sibelle Boutros högst upp på pallen. Foto: Nikado

Sibelle Boutros är på semester i Egypten med familjen och vilar ut efter SM-guldet när LT når henne.

– Det känns kul men ungefär som att jag vunnit vilken tävling som helst. Jag tror inte att jag förstått vad det är jag vunnit än, säger den nyblivna svenska mästaren.

Hade du förväntat dig att vinna?

– Nej, det går inte att tänka så. Vad som helst kan hända i en fight oavsett vem man tävlar mot. Jag kunde blivit diskvalificerad redan i första matchen där jag fick två varningar.

– Men jag avvaktade i slutet av matchen och fick in ett poäng. Det gäller att vara smart och kunna hantera situationerna snabbt då man aldrig vet vad som händer, säger hon och fortsätter:

– Som många andra tävlande har jag tränat hårt för det här och det känns skönt att den hårda träningen belönat sig, avslutar Sibelle Boutros.

Nästa tävling för den nyblivna svenska mästaren är i Lund den 16 november.

Publicerad 23 October 2019 10:11