Laholmspolisen berättar att kassakåpskuppen mot Emmaus Dagcenter inte gav den utdelning tjuvarna hoppats på. En kaffekassa på några hundralappar fanns i skåpet, men pengarna gick upp i rök då skåpet fattade eld när gärningsmännen sågade sig in.

Laholmspolisen berättar att kassakåpskuppen mot Emmaus Dagcenter inte gav den utdelning tjuvarna hoppats på. En kaffekassa på några hundralappar fanns i skåpet, men pengarna gick upp i rök då skåpet fattade eld när gärningsmännen sågade sig in. Foto: Adobe Stock

Kassaskåpskupp mot kontantfri loppisbutik

Arbetspendlande cyklist fann det rykande skåpet på en cykelväg

LAHOLM.

En kassakåpskupp genomfördes natten till tisdag i loppisbutiken på Bokbindargatan på Nyby industriområde. Det tunga skåpet hittades rykande av en cyklist inte så långt från järnvägsstationen. Stöldbytet blev dock skralt – bytet brann upp!

Av
Rickard Gustafsson

Under natten till tisdag bröt okända gärningsmän sig in på Emmaus Dagcenter på Nyby industriområde.

I loppisbutiken, som har öppet tre dagar i veckan, var tjuvarna på jakt efter ett kassaskåp under vad som skulle visa sig bli amatörernas julafton.

På vägen in slog tjuvarna sönder larmutrustningen och bröt upp två dörrar. Kassaskåpet som är av det tyngre slaget fraktades ut och transporterades iväg.

Vid 06.45-tiden på tisdagsmorgonen såg en arbetspendlande cyklist på håll att det rök längre fram på cykelvägen relativt nära järnvägsstationen.

– Vi fick ett samtal från en cyklist som hittat ett kassaskåp och att det rök från skåpet, säger Jan Jönsson på Laholmspolisen och berättar att tjuvarna lyckats ta sig in i kassaskåpet.

Frågan är om arbetet med det tunga skåpet var värt mödan.

– Det fanns max några hundralappar från kaffekassan i skåpet så det var ingen större timpeng, säger Jan Jönsson.

Helt lönlöst hade det inte varit om det inte vore för att pengarna brann upp vid arbetet med att såga upp kassaskåpet.

Men den stora frågan är egentligen hur välplanerad kassaskåpskuppen var? Läskunniga tjuvar hade redan vid entrédörren noterat att butiken är kontantfri.

Publicerad 22 October 2019 17:41