Rasmus Liedmans reducering i slutskedet av kvalmötet på Glänninge Park kan bli viktig.

Rasmus Liedmans reducering i slutskedet av kvalmötet på Glänninge Park kan bli viktig. Foto: Johan W Jönsson

Liedmans reducering ger Laholms FK hopp

Malmö vann första matchen inför rekordpublik

LAHOLM. På matchens sista spark lyfte Rasmus Liedman in bollen i krysset till 1-2. Det målet gör att Laholms FK har hopp inför bortamötet i kvalet mot IFK Malmö. – Nu kunde vi vandra av planen med en god känsla. Visst var man besviken över förlusten men vi har fortfarande alla möjligheter, säger LFK:s tränare Ulf Thronée.

Av
Johan W Jönsson

Hela 783 personer i publiken följde kvalmötet mellan LFK och IFK Malmö på Glänninge Park.

– Det är fantastiskt vilket intresse vi har byggt upp. Det finns ett jäkla go i och runt föreningen just nu. Det blev en härlig inramning för killarna, säger Thronée.

Mattan på A-planen var dock svårbemästrad. Det var blött och halt. Båda lagen riskminimerade och det blev en tillknäppt första halvlek.

– Det blev mycket kamp och mycket bollar i luften. Malmö ville spela säkert hela tiden med tanke på hur planen såg ut. Jag tycker att vi hanterar det bra och står upp i det spelet.

0-0 i paus speglade matchbilden. I andra halvlek gjorde Malmö 1-0 redan i minut 53 sedan Ilir Tahiri väggat sig igenom LFK-försvaret.

Jesper Wennström var som vanligt företagsam på sin kant. Han tog sig ner till kortlinjen och slog inspelet som Adam Vernersson var nära att trycka i nät.

Wennström slog också inlägget som Gjenis Zeqiri gick upp på men inte nådde. LFK:s skyttekung fick samtidigt en rejäl knuff i ryggen, och visst borde domaren Danial Ahmadi pekat på straffpunkten.

De tillfälligheter vi haft med oss innan fick vi emot oss där.

I minut 81 kom kallduschen. LFK fick inte bort bollen och Robin Svensson kunde från nära håll trycka in kulan i nät fram till tunga 0-2 för LFK.

– De tillfälligheter vi haft med oss innan fick vi emot oss där. Hur bra man än försvarar sig dyker det alltid upp någon chans. Det studsar rätt för Malmö. Jag kan inte klandra någon, säger Thronée.

Nu var läget jobbigt för LFK. En 2-0-förlust hemma skulle bli svår att vända borta med tanke på bortamålsregeln. Men LFK skulle få hopp.

LFK:s skyttekung Gjenis Zeqiri gick av planen mållös men borde blivit tilldömd en straff.

LFK:s skyttekung Gjenis Zeqiri gick av planen mållös men borde blivit tilldömd en straff. Foto: Johan W Jönsson

LFK var som vanligt farliga på fasta situationer. Lucas Ragnarsson var närmast att näta då han nickade tätt utanför efter hörna.

Laholm har en bred trupp. På bänken satt flera spelare som är lika bra som dem på plan. Trots att mattan var tungsprungen väntade LFK till minut 83 innan Rasmus Liedman ersatte Adam Vernersson och Otto Nilsson Nasri Aburdeini.

– Alla behövs verkligen! Det är möjligt att vi väntar lite länge med bytena. Vi diskuterade fram och tillbaka under hela andra halvlek. Det är svårt när de på planen gör det så bra, säger Thronée.

Rasmus mål gör att vi ändå kan vandra av planen med en bra känsla. Visst är man besviken över att vi förlorar direkt efteråt men nu har vi alla möjligheter.

Otto Nilsson skapade omgående oreda i bortförsvaret med sin tyngd. På övertid slog Rasmus Liedman in den så viktiga reduceringen i röran framför Malmömålet efter inkast från Marcus Nilsson.

Bollen seglade in i krysset och gav LFK hopp inför kvalreturen på Malmö IP:s konstgräs på lördag.

– Rasmus mål gör att vi ändå kan vandra av planen med en bra känsla. Visst är man besviken över att vi förlorar direkt efteråt men nu har vi alla möjligheter.

– Vi ska träna bra i veckan och göra allt vi kan. Jag är övertygad om att vi kommer att göra något bra där nere. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Thronée.

LFK-tränaren avslutar med att berömma trion André Josefsson, Lucas Ragnarsson och Jesper Wennström lite extra.

– Men alla gör ett väldigt bra arbete där ute. Det är ingen som faller ur ramen på något vis, avslutar Ulf Thronée.

Kval till division 2

Laholms FK-IFK Malmö 1-2 (0-0)

Mål LFK: Rasmus Liedman

Domare: Danial Ahmadi, Falkenberg

Publiksiffra: 783

Publicerad 21 October 2019 11:41