Jesper Olovsson blev årets entreprenör på Guldkvällen.

Jesper Olovsson blev årets entreprenör på Guldkvällen. Foto: Emy Johansson

Guldkantat när vinnarna utsågs

Olovsson vann dubbelt

MELLBYSTRAND.

Strandhotellet i Mellbystrand var fullsatt när pristagarna på Guldkvällen skulle tillkännages. Laholms Tidnings återupplivare Mats Olofsson blev utsedd till årets profil. – Det är så klart jättekul att det som man gör uppmärksammas. Men det var engagemanget från många som gjorde det möjligt, säger Olofsson.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Entreprenören från Laholm gick i bräschen för att få Laholms Tidning att återuppstå. Tillsammans med sina kompisar i Laholms Tidnings vänner lyckades han göra det som många trodde var omöjligt – att väcka den lokala tidningen.

Det är lättare att jobba för något när människor är engagerade och positiva. Och det har folk verkligen varit från första stund med Laholms Tidning, och även med Strand för alla, säger Olofsson som är ordförande i föreningen.

Om man är positiv och engagerad kan man göra underverk. Vi visade att det omöjliga gick att göra. Det var engagemanget runt tidningen som gjorde att vi lyckades, fortsätter Mats, som tillsammans med övriga i Laholms Tidnings vänner fortsätter att stötta verksamheten.

Mats Olofsson blev årets profil.

Mats Olofsson blev årets profil. Foto: Emy Johansson

Jesper Olovsson fick kliva upp på podiet två gånger. Det är ovanligt att man blir nominerad i två kategorier. Ännu ovanligare att man vinner båda. Men Olovsson lyckades. Årets nykomling blev Jesper ihop med sina kollegor Christian Eriksson och Daniel Niklasson i Mellby Padelcenter. Dessutom blev han årets entreprenör med den egna firman FJ Anläggningstjänst i Våxtorp AB.

I årets nykomling kändes vi som lite favoriter. Så där hade jag blivit besviken om vi inte vunnit. Padelhallen är ändå något som är ganska stort för bygden, säger Olovsson.

– Det var mer oväntat att jag vann årets entreprenör. Det är svårt att mäta vad en entreprenör gör. Men jag är väldigt stolt och glad över priset. Det är kul att det man gör uppskattas.

Han startade sin firma för sju år sedan. För fyra år sedan blev det aktiebolag.

– 2017 började det hända grejer och 2018 var det en riktig fart. Jag är inte helt nöjd med 2019 än. Det får hända lite mer först och jag har några saker på agendan innan årsskiftet, avslutar Olovsson.

Mellby Padelcenter blev årets nykomling: Jesper Olovsson, Daniel Niklasson och Christian Eriksson.

Mellby Padelcenter blev årets nykomling: Jesper Olovsson, Daniel Niklasson och Christian Eriksson. Foto: Emy Johansson

Årets landsbygdsföretag blev Östorps Bevattning AB som drivs av Peter Johansson. JPGS Kaross AB fick ta emot pris för årets hållbara företag. S Påhlsson fastigheter AB blev årets företag.

Östorps bevattning prisades som årets landsbygdsföretag. Ägaren Peter Johansson med diplomet.

Östorps bevattning prisades som årets landsbygdsföretag. Ägaren Peter Johansson med diplomet. Foto: Emy Johansson

JPGS Kaross blev årets hållbara företag.

JPGS Kaross blev årets hållbara företag. Foto: Emy Johansson

S Pålsson Fastigheter AB blev årets företag.

S Pålsson Fastigheter AB blev årets företag. Foto: Emy Johansson

Birgitta Persson hos arrangerande Offensiva Laholm var väldigt nöjd med Guldkvällen. Hon berömmer konferenciererna Maggan Ek och Peter Bengtsson som guidade de närvarande genom festkvällen på ett förträffligt sätt.

Det blev en fantastisk kväll! Över 200 gäster, rekord, och fullsatt på Strandhotellet, säger hon till LT.

Arbetet med att arrangera Guldkvällen är tidskrävande men resultatet kunde inte blivit bättre.

Vi har lagt mycket tid för att skapa arrangemanget, men det var värt varenda dugg när man ser hur lyckad kvällen blev, säger Birgitta Persson och riktar ett speciellt tack till sponsorerna.

Det är tack vare dem som vi kan genomföra den här kvällen. Jag vill även tacka jurygrupperna som har gjort ett fantastiskt arbete. I år har det varit särskilt svårt att utse vinnare, säger Birgitta Persson som personligen tycker att alla nominerade är vinnare.

Arrangörerna i Offensiva Laholm: Kristian Einarsen, Birgitta Persson och Eva Salander med näringslivschefen Peter Severin Larsson.

Arrangörerna i Offensiva Laholm: Kristian Einarsen, Birgitta Persson och Eva Salander med näringslivschefen Peter Severin Larsson. Foto: Emy Johansson

Vinnarna på Guldkvällen

Årets Nykomling 2018

Daniel Niklasson, Christian Eriksson, Jesper Olovsson - Mellby Padel Center AB

”Med en rak bandeja och ett stort engagemang för en rörelse i tiden, har detta företag skapat en imponerade anläggning. På kort tid har årets bolltalang försett Laholm med en verksamhet där aktiviteter för alla åldrar och svårighetsgrader får plats. Alltid med paddel och rörelse i centrum, med en bättre hälsa för individen som resultat. Allt noga genomtänkt och med stora planer för framtiden!

Fördel Daniel Niklasson, Christian Eriksson och Jesper Olovsson, Mellby Padelcenter AB.”

Årets Landsbygdsföretagare 2018

Peter Johansson, Östorps Bevattning AB

”Här är företaget som har haft högt tryck i fokus sedan 50 år. Detta, Laholms läckraste företag leder utvecklingen inom bevattning och bevattningsanläggningar och hittar skickligt marknader med säsongsvariation och geografiska lägen. Med delaktighet från planering till igångsättning skapar Peter Johansson långa goda kundrelationer för sitt Östorps Bevattning AB. Ett företag som växer och som skapar trygghet för den gröna näringen när torkan slår in.”

Årets Entreprenör 2018

Jesper Olovsson FJ Anläggningstjänst i Våxtorp AB

”Här har vi en driven men ödmjuk entreprenör som gillar utmaningar och vars dröm som liten var äga en egen grävmaskin. Var det kanske redan då Jesper Olovsson la en stabil grund för fortsatta framgångar som entreprenör? Med känsla för ledarskap, medarbetare och god vinst går FJ Anläggningstjänst Våxtorp AB från klarhet till klarhet.

Som engagerad Hall-änning undrar vi om han är lika rapp med racket som med bommen?”

Årets Hållbara Företag 2018

JPGS Kaross AB

”Med många utmärkelser i lasten redan, ser vi detta företag två år i rad i lista över superföretagen i Sverige med starkast tillväxt och intjäning.

Detta företag vet var skåpet ska stå i lokalt engagemang, för hållbarhet, människor och lönsamhet.

Genom en produktion i ständig utveckling, innovativa tekniska lösningar och en känsla för kunder, medarbetare och resurser, bygger JPGS framtiden i Laholm”

Årets Företag 2018

S Påhlsson Fastigheter AB

”Här är företaget som med säker hand och kreativitet bygger outtröttligt och tålmodigt med hjärta för Laholm. Med känsla för stil och design ser man nya möjligheter för Laholm och med insikt och långsiktighet bygger man för Laholmarna. S Påhlsson Fastigheter AB med Ann-Margret och Staffan Påhlssons engagemang i Laholm har under de senaste åren resulterat i 60 nya lägenheter och en förtätning av centrum och än är de inte klara.”

Årets Profil

Mats Olofsson

”När Laholms Tidning stängde ner 2018 tog Mats Olofsson initiativet och visade att det omöjliga är möjligt. Med oförtruten energi har Mats med stöd av ett antal vänner lyckats väcka liv i Laholms Tidning, vilket de flesta trodde var omöjligt.

Mats värnar om en levande innerstad men han har också visat stort engagemang i andra frågor, till exempel ”Strand för alla”.

Mats har med sitt engagemang och entreprenörskap satt Laholms kommun på kartan.”

Publicerad 21 October 2019 00:00