Bokhandeln i Laholm stod som glada men överraskade segrare, efter att ha mottagit titeln

Bokhandeln i Laholm stod som glada men överraskade segrare, efter att ha mottagit titeln "Årets butik". Foto: Wilhelm Nilsson

Här är "Årets butik" i Laholm: "Känns fantastiskt"

Laholms Tidning tog fram utmärkelsen

LAHOLM.

Årets hemlighet? Den stod Laholms Tidning tillsammans med "Guldkvällen" för, när en ny "årets-utmärkelse" korades. Det dröjde dock inte länge förrän hemligheten avslöjades och en vinnare stod på podiet.

Av
Wilhelm Nilsson

Utmärkelsen ”Årets butik” blev nytillskottet när guldkvällen arrangerades för andra året rad. Gästerna på Strandhotellet i Mellbystrand hann knappt ta sin första tugga av maten, förrän priset, ett initiativ av Laholms Tidning, avslöjades.

"Årets butik" lämnades över till den aktör ”som bland annat visat god service och ett mervärde åt sina kunder”.

– Priset har varit lika svårt att uppfylla, som det var att välja ut en värdig vinnare. Alla har verkligen varit jätteduktiga, säger jurymedlemmen Stefan Soukas.

Allmänheten har fått rösta fram butikerna och efter att juryn fått säga sitt, stod endast tre butiker kvar. Smycket ur och guld, Malmnäs möbler och Bokhandeln i Laholm var de nominerade när Stefan Soukas äntrade scenen för att presentera vinnaren. Segraren? Bokhandeln i Laholm!

Laholm har verkligen blivit utsatt på litteraturkartan. Kanske har det blivit Sveriges bokmecka

– Det känns helt fantastiskt! Alla butiker har verkligen kämpat, så det här var verkligen ingen självklarhet för oss. Om vi vinner nästa år igen? Det får någon annan göra, säger Stefan Ljunqvist, delägare av bokhandeln.

I kriterierna för att bli en värdig vinnare, återfanns ”mervärdet” som en punkt. Vilket mervärde erbjuder Bokandeln i Laholm sina kunder?

– Vi är en ytterst modern bokhandel med lantkänsla. Man ska känna sig välkommen i vår butik. För att erbjuda något extra för kunderna, har vi bjudit en flera intressanta författare. Oftast inte de mest kända, utan vi står för de mindre kända. Det blir en annan grej när kunderna inte vet så mycket om författaren innan, förklarar Diana Lavesson på Bokhandeln i Laholm.

Vad är det som gör Laholms bokhandel till ”Årets butik”?

– Butiken vågar sticka ut och vara Sverigeledande utan att vara en kedja. De gör det till och med bättre än kedjorna. Konstant lyckas de ordna otroliga evenemang, releasefester och bokkvällar. Dessutom vill jag påstå att de har en fantastisk service och ett fantastiskt utbud. Laholm har verkligen blivit utsatt på litteraturkartan. Kanske har det blivit Sveriges bokmecka, avslutar Stefan Soukas.

Vinnaren prisades med en annonskampanj i Laholms Tidning, värde 50 000 kronor. De övriga nominerade tildelades en mindre annonskampanj i tidningen.

Publicerad 19 October 2019 09:00