Laholms BTK Serves erfarna lag i division 3: Peter Anderberg, Mats Kjellberg, Lars Anderberg och Jan Isaksson.

Laholms BTK Serves erfarna lag i division 3: Peter Anderberg, Mats Kjellberg, Lars Anderberg och Jan Isaksson. Foto: LBTKS

Laholms BTK Serve siktar på att hålla sig kvar i trean

Hoppas på snar föryngring av truppen

LAHOLM.

Laholms BTK Serve kryssade i den första matchen för säsongen. Det blev 7–7 mot Falkenbergs B-lag. Någon andra match blev det inte i sammandraget i Falkenberg. Detta då ett lag dragit sig ur. – Det var tur att det inte blev en match till. Det vet jag inte om vårt ålderstigna lag klarat av efter den långa 7–7-matchen, skrattar LBTK Serves spelande lagledare Mats Kjellberg.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Horred hoppade av division 3 VSSV med kort varsel. Laholms BTK Serve fick stå över den andra omgången och behövde därför bara spela en match i sammandraget.

Kjellberg själv tog sina tre singlar, Peter Anderberg vann två matcher och Jan Isaksson en. Dessutom vann Isaksson och Lars Anderberg sin dubbel.

– I och med att man inte tränar så mycket är det dagsformen som avgör. Jag hade dagen helt enkelt. Annars är det Janne (Isaksson) som tränar bäst och som är bäst i träning. Men han var tyvärr lite risig.

Någon ordning med försäsongsträningen har det som vanligt inte blivit för LBTK Serve.

– Vi tränar sporadiskt. Det är som det är med det. Det är mycket annat som jobb, familj och andra intressen som pockar på uppmärksamhet.

Truppen är lite suddig för tillfället. LBTKS har valt att slopa sitt division 4-lag. Det gör att Tommy Karlsson, Ulf Thorén och Kaj Karlsson finns med som back up i trean. Dessa spelar veteranpingis den här säsongen och kan utan konvalescens hoppa mellan serierna.

I division 3-truppen ingår också nämnda Mats Kjellberg, bröderna Peter och Lars Anderberg, Jan Isaksson samt Ulf Jönsson och Robert Nordin. Den sistnämnde har nyligen blivit pappa och var av den anledningen inte med i Falkenberg. LBTKS har även ett lag med yngre förmågor i division 5.

Talangen Erik Nilsson har tagit en paus från seriespel och tränar för tillfället bara.

– Det är bättre att han bara tränar än att han inte spelar alls. Det är givetvis en spelare vi saknar men det är bättre att han får hitta motivationen själv än att vi tjatar, säger Kjellberg.

LBTKS har de senaste åren spelat i skåneserien. I år har man dock blivit placerad i en norrserie med lag från norra Halland plus Håcksvik från Svenljunga kommun i södra Västra Götaland.

– Vi har pendlat lite mellan divisionerna. Jag har dålig koll på lagen även om jag känner till några namn. Efter att ha gjort en snabb koll är denna serien nog något svagare än skåneserien.

Laholm åkte egentligen ur trean förra säsongen då man halkade ner till en näst sista plats i det sista sammandraget. Men LBTKS fick stanna kvar då inte lag underifrån ville gå upp.

Våxtorps BoIS är placerade i skåneserien division 3 SSSÖ. Det gör att det inte blir några derbymöten den här säsongen.

– Det har hänt förr. Det beror på hur det ser ut i de olika serierna var gränsen går. Det är kul och framförallt nära att möta Våxtorp. Det är samtidigt kul att möta nya lag också. Det optimala hade så klart varit att Våxtorp också hamnat i vår serie.

Hur högt kan ni sikta?

– Vi har inga resultatbaserade mål på det sättet. Vi vill ha folk i träning och ett lag i division 3. Det skiljer ganska mycket mellan trean och fyran. Det är domare och ordentliga hagar i trean. Förhoppningsvis sporrar det ungdomarna. Det finns några som knackar på dörren underifrån och det är ett måste. För snart behöver vi gubbar bytas ut, skrattar Mats Kjellberg.

Nästa sammandrag spelas i Varberg den 23 november. Då möter Laholm Kungsbacka B1 och B2.

Publicerad 17 October 2019 09:32