Flera polispatruller med hund jagade under måndagskvällen en man över halva Laholm. Mannen misstänks bland annat för att ha misshandlat en äldre man under ett misslyckat bostadsinbrott vid Hästtorget.

Flera polispatruller med hund jagade under måndagskvällen en man över halva Laholm. Mannen misstänks bland annat för att ha misshandlat en äldre man under ett misslyckat bostadsinbrott vid Hästtorget. Foto: Arkivbild

Man överfölls och slogs i ansiktet av inbrottstjuv

Polisen uppger att gärningsmannen uppträdde påverkat eller psykotiskt

LAHOLM.

Under måndagskvällen pågick en omfattande jakt i Laholm på en gärningsman som attackerat en person med knytnävsslag efter att han blivit tagen på bar gärning vid ett misslyckat inbrottsförsök. Polisen sökte med hund utan att kunna hitta mannen.

Av
Rickard Gustafsson

Det var strax efter 21-tiden på måndagskvällen som Laholmspolisen fick larm om ett bostadsinbrott vid Hästtorget i Laholm som spårat ur fullständigt.

En storvuxen person hade brutit sig i en bostad och blev tagen på bar gärning i köket av en äldre man. I tumultet som uppstod när inbrottstjuven försökte springa från platsen lyckades bostadsinnehavaren fälla mannen till golvet.

– Då fick målsägaren två knytnävsslag i ansiktet, säger Jenny Jerrhage, förundersökningsledare på Laholmspolisen och berättar att den äldre mannens glasögon gick sönder.

Inbrottstjuven försvann från platsen och strax därefter kom polisen till Hästtorget.

Signalementet på mannen är, enligt förundersökningsledaren, följande:

– Vi har ingen ålder i nuläget men han var storväxt, drygt 100 kg, 180 cm lång, snaggat hår, skäggstubb, tjock i ansiktet och bar en blå täckjacka.

Historien slutar inte där.

Vid 21.30-tiden fick polisen ett larm om ett försök till misshandel på Rosenvägen, drygt en kilometer från Hästtorget. Polisen misstänker att det är samma gärningsman som flytt upp på Altona-området.

– Signalementet är det samma. På Rosenvägen knackar han på och säger att han vill ha hjälp med bilen men målsägaren blir skrämd och samtidigt som denne stänger dörren kastar gärningsmannen något, kanske en sten, och träffar fasaden.

Det är rörigt för tillfället. Vi håller på att höra målsägarna för att försöka få en klarare bild av vem den här personen är.

Minuterna därefter, på Blomstervägen i samma område, märkte en villaägare att någon ryckte i dennes dörr och strax därefter hörde villaägaren ljud från glaskross från fönster på en grannfastighet.

Tre polispatruller samt hundpatrull sökte under måndagskvällen efter gärningsmannen utan resultat.

– Det är rörigt för tillfället. Vi håller på att höra målsägarna för att försöka få en klarare bild av vem den här personen är, säger Jenny Jerrhage.

Signalementet gör dock att polisen har ett hum om vem den misstänkte är.

– Vi har en tanke om vem det kan vara, men vi behöver jobba mer med det här innan vi kan vara säkra, säger Jenny Jerrhage och berättar att mannen uppträdde narkotikapåverkat eller psykotiskt.

Gärningsmannen är misstänkt för en rad brott däribland försök till grov stöld genom inbrott, misshandel och narkotikabrott.

Publicerad 15 October 2019 12:47