Gjenis Zeqiri gjorde 2-0 på Nike – ett drömmål.

Gjenis Zeqiri gjorde 2-0 på Nike – ett drömmål. Foto: Johan W Jönsson

Laholm slog Nike igen – nu väntar IFK Malmö

Drömmål när LFK tog kliv mot tvåan

LAHOLM.

Laholms FK vann även den andra kvalmatchen mot GIF Nike. Denna gång med 2–1 inför storpublik på Glänninge Park. I det avgörande kvalet om en division 2-plats väntar nu klassiska IFK Malmö.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

– Allting bara rullar på. Det känns nästan lite för bra, myser LFK-tränaren UIf Thronée som njöt av kvalavancemanget under helgen men nu börjat blicka mot Malmö-matcherna.

LFK fick slita för att få Glänninge Parks A-plan spelbar efter det myckna regnandet inför matchen. Gräset fläktes upp på en del så att vattnet kunde rinna bort.

– Vi har jobbat mycket med planen inför flera matcher och har bra rutin på det. Vi vill helst spela på A-planen. Inte bara för spelarnas skull utan för hela arrangemangets skull, säger Thronée.

LFK spelade precis som sist med tre centrala försvarare. Med 2–0 att gå på från matchen i Lomma inledde laholmarna försiktigt.

– Vi var kanske en aning skärrade ändå. Vi var inte helt påkopplade. Trots att vi stod lågt och hade mycket spelare bakom bollen kom ändå Nike till två bra lägen, säger Thronée.

Redan i den sjätte minuten frispelades en Nikespelare. Avslutet var bra men Rasmus Lundgrens enhandsräddning ännu bättre.

Efter 20 minuters spel missade en av gästerna att få bollen innanför ramen från nära håll med bara två av LFK:s utespelare kvar på mållinjen.

– Rasmus gör en riktigt klassräddning som är väldigt viktig. Vi har de där marginalerna med oss på något konstigt sätt. Det är bra tecken. Bra lag brukar ha lite flyt.

– Sedan har vi bra spelare. Det är fullt tillåtet att ha en duktig målvakt i fotboll, skrattar Thronée.

André Josefsson nickade in 1-0 till LFK efter långt inkast från Marcus Nilsson. Till höger syns Stefan Radovanovic.

André Josefsson nickade in 1-0 till LFK efter långt inkast från Marcus Nilsson. Till höger syns Stefan Radovanovic. Foto: Johan W Jönsson

Laholm skapade inga tydliga målchanser i första halvlek. Men med sin tyngd på fasta och en skyttekung i form i Gjenis Zeqiri behövs inte så många möjligheter. Det skulle visa sig i andra.

Bara minuter efter att domaren visslat igång efter pausvilan gjorde LFK 1–0. Marcus Nilsson kastade ett långt inkast med precision och framför mål kunde lagkapten André Josefsson skalla bollen i mål.

– Vi har lagt en hel del fokus på fasta situationer. Vi är stora och starka där och kan få de enkla målen man inte behöver slita så hårt för. Det var ett bra inkast av ”Macci”.

Nu hade LFK 3–0 att gå på totalt och det hela kändes avgjort trots att merparten av andra halvlek återstod.

– Efter 1–0 börjar vi spela ut igen och det rullar på. Även om vi sliter hela andra så blir det ändå lite av en transportsträcka. Uppförsbacken blev för brant för Nike, säger LFK-tränaren.

I minut 84 gjorde Gjenis Zeqiri 2–0 till LFK. Han klackade mycket läckert bollen över sig själv och sin bevakare innan han sprintade loss och snyggt chippade bollen över en utrusande bortakeeper. Ett klassmål av LFK:s skyttekung.

– Det är inte direkt oväntat att han gör ett sådant mål. Han gör de där konstmålen på träning varje vecka och är en sådan som kan avgöra på egen hand, berömmer Thronée.

– Matchen öppnade upp sig efter vårt 1–0-mål. Nike var tvungna att satsa offensivt och vi fick mycket ytor framåt.

I den 90:e minuten reducerade Nike till 1–2 men matchen var avgjord.

– Alla gör en bra match. ”Ragnar” (Lucas Ragnarsson) och ”Macci” (Marcus Nilsson) gör ett enormt jobb på mitten.

Lucas Ragnarsson var mycket bra på LFK:s mitt ihop med Marcus Nilsson.

Lucas Ragnarsson var mycket bra på LFK:s mitt ihop med Marcus Nilsson. Foto: Johan W Jönsson

Nu börjar LFK blicka mot lördagens hemmamöte med IFK Malmö.

– Nu gäller det! Det ska bli väldigt roligt att bjuda hemmapubliken på ytterligare en toppmatch. Kanske är det till och med lite fördel för oss nu i och med att Malmö har en negativ trend.

– Malmö är ett lag som blandat och givit mycket under säsongen. Stora förluster och stora segrar. Åberg (sportchef Peter) ska höra sig för om dem så att vi har bra koll till lördag.

Hela 420 personer i publiken följde matchen mellan LFK och Nike. På lördag hoppas Thronée på ännu mer folk.

Otto Nilsson är tillbaka från sin fotskada och spelade 20 minuter i den avgörande matchen mot Nike.

– Han har sett bra ut i träning. Kanske kan ”mål-Otto” bli en kvaljoker för oss, avslutar Ulf Thronée.

Kval till division 2

Laholms FK–GIF Nike 2–1 (0–0)

Mål LFK: André Josefsson, Gjenis Zeqiri

Domare: Rasmus Eriksson

Publicerad 14 October 2019 11:45