En 43-årig sydhallänning har dömts för fyra fall av våldtäkt och grovt sexuellt övergrepp mot en flicka som vid tidpunkten var 14 år.

En 43-årig sydhallänning har dömts för fyra fall av våldtäkt och grovt sexuellt övergrepp mot en flicka som vid tidpunkten var 14 år. Foto: Domstolsverket

Fem års fängelse för barnvåldtäkter

43-årig sydhallänning döms mot sitt nekande

LAHOLM.

Fem års fängelse blev domen för en 43-åring som gjort sig skyldig till våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp. Mannen medger att han haft sex med flickan men att det ska ha ägt rum efter att flickan fyllt 15 år – vilket tingsrätten inte tror på.

Av
Rickard Gustafsson

Tingsrätten fällde den åtalade 43-åringen på samtliga punkter. Fyra fall av våldtäkt mot barn och ett fall av grovt sexuellt övergrepp.

Flickan var 14 år vid tidpunkten och bodde tid efter annan hos 43-åringen vars familj fungerade som stödboende. Under rättegången berättade hon om händelseförloppet för varje sexuellt övergrepp hon utsatts för under 2016.

Den första incidenten inträffade på nöjesparken High Chaparall i augusti 2016 då mannen tog flickan på brösten och tvingade henne att onanera åt honom.

Under samma höst följde fyra ytterligare tillfällen då 43-åringen tvingade henne till både oralt och vaginalt samlag.

Flickan berättade i rätten att hon vid samtliga tillfällen sagt åt mannen att sluta och att hon inte ville. Enligt flickan ska mannen också hållit fast hennes händer och hotat henne med fysiskt våld om hon inte gjorde som han ville.

43-åringen erkände att han haft sex med flickan men hävdade att det skett först efter att hon fyllt 15 år och att det aldrig förekommit under tvång eller hot om våld.

Tingsrätten ansåg att flickans berättelse var mycket trovärdig, detaljerad och logiskt sammanhängande och i allt väsentligt fri från motsägelser och oförklarliga moment.

Rätten anser också att det faktum att mannen deltog på flickans 14-årskalas inneburit att han visste hur gammal flickan var och att mannen missbrukat sitt förtroende då hans familj fungerat som stödboende för flickan.

Påföljden blev fem års fängelse för fyra fall av våldtäkt och ett fall av grovt sexuellt övergrepp. 43-åringen ska även betala skadestånd på 220 000 kronor till flickan.

Publicerad 14 October 2019 00:00