Kitty Korda hjälpte Våxtorp/Halmstad till dubbla segrar i det första sammandraget.

Kitty Korda hjälpte Våxtorp/Halmstad till dubbla segrar i det första sammandraget. Foto: Johan W Jönsson

Dubbla segrar för Våxtorp/Halmstad i premiären

Fick bra säsongsstart i division 1

VÅXTORP.

Det blev dubbla segrar för Våxtorp/Halmstad i division 1 södra när det första sammandraget spelades i Helsingborg. Den nya fusionen besegrade såväl Råå som Åsa B.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Våxtorps BoIS och Halmstads BTK har inlett ett samarbete på damsidan. Klubbarna har två lag ihop – ett i division 1 och ett i division 2. VBoIS är huvudförening. HBTK har kvar sitt elitlag på egen hand.

Båda lagen har möjligheter att vara med i toppen under säsongen. Det underströks i det första sammandraget. V/H slog Råå med 6-3.

– Det var en stentuff match. Råå har förstärkt laget med danskan Mille Lyngsö Stoffregen samt hemvändande Sofia Erkheikki som spelat i Elitserien och Superettan med Lyckeby, säger VBoIS lagledare Jan-Erik Eriksson.

Lagen följdes åt fram till 3-3. I singelspelet innan dubbeln överraskade Denize Franzen genom att besegra både danskan och Dorentina Shabani.

– Det var otroligt starkt gjort! Nora slog Dorentina mycket lätt med 3-0, säger Eriksson.

Kitty Korda förlorade båda sina singlar innan dubbeln. Efter det började rycket från V/H:s sida.

– Vi visste att vi hade bra uppställning efter dubbeln och Kitty Korda och Indra Andersson vann dubbeln lätt med 3-0, säger Eriksson.

Korda följde upp det med att slå Dorentina Shabani med 3-1 i set. Efter det utklassade Nora Bagner danskan Lyngsö Stoffregen med 3-0. Därmed var segern fullbordad.

– Ett mycket stort plus för Denize Franzen i den här matchen, säger Eriksson.

Med Nora Bagner Nilsen tillbaka i Våxtorpströjan är man ett stabilare lag än förra säsongen. Bagner Nielsen hade matchbollar mot Sofia Erkheikki i matchen mot Råå men föll med 13-15 i avgörande set.

I den andra matchen mot Åsa B gick Våxtorp/Halmstad enkelt upp till 5-1 i matcher. Bagner Nielsen och Kitty Korda tog två matcher var och Indra Andersson en.

– Sedan var vi tvungna att byta ut Nora så att hon kunde hinna med tåget hem. Annars hade hon inte varit hemma förrän klockan fem morgonen efter.

– Vi ledde ju med 5-1 så jag valde att lufta ett nytt dubbelpar, för att ha fler alternativ inför fortsättningen, säger Eriksson.

Indra Andersson och Lisa Johansson spelade ihop för första gången. De fick stryk med 3-0. Sedan förlorade Korda med 3-2 i set. Efter det förlorade även Lisa Johansson med 3-1 i set mot Nathalie Johansson efter en mycket jämn match (12-10, 14-12, 9-11 och 13-11).

– Plötsligt ledde vi bara med 5-4. Sista matchen var mellan vår Indra Andersson och Åsas Emilia Johansson.

– Jag tog ett snack med Indra och förklarade att hon hade en jättechans att bli matchhjälte. Bara hon tog det lugnt, inte förivrade sig och framför allt trodde på sig själv. Och som hon spelade!

11-6, 6-11, 11-7 och 11-5 skrevs setsiffrorna till och 6-4-segern för Våxtorp/Halmstad var ett faktum

– Riktigt stort plus för Indra Andersson i matchen mot Åsa, avslutar Jan-Erik Eriksson.

Nästa sammandrag spelas i Eslöv den 23 november.

Även Våxtorp/Halmstads andralag spelade den gångna helgen. V/H kryssade 5-5 mot Oskarshamn. Mot Eslöv D blev det seger med 6-3. I den första matchen spelade Agnes Svensson, Tuva Oredsson och Alicia Franzén. I den andra spelade Lovisa Löwgren, Nellie Franzén och Wilma Thorén.

Publicerad 14 October 2019 00:00