En laholmare i 35-årsåldern greps under onsdagskvällen i Trädgårdsstaden och anhölls senare misstänkt för fordonsstöld. Den aktuella bilen stals i Halmstad i början av 2018.

En laholmare i 35-årsåldern greps under onsdagskvällen i Trädgårdsstaden och anhölls senare misstänkt för fordonsstöld. Den aktuella bilen stals i Halmstad i början av 2018. Foto: Robert Sandell/Arkiv

Laholmare anhållen för bilstöld

Polis grep man i 35-årsåldern i Trädgårdsstaden

LAHOLM. En bil som stals i Halmstad för snart två år sedan har dykt upp i en utredning i Laholm. En man i 35-årsåldern sitter anhållen för fordonsstöld efter att en patrull fattat misstanke om drograttfylleri.

Av
Rickard Gustafsson

Det var vid 19-tiden på onsdagskvällen som en patrull från Laholmspolisen fattade misstanke om ett drograttfylleri när de kontrollerade en för polisen känd person.

Tillslaget skedde i Trädgårdsstaden och när polisen synade mannen upptäcktes att bilen han körde hade en registreringsskylt fram och en annan bak.

Den falskskyltade bilen kontrollerades och visade sig vara efterlyst som stulen.

– Den stals i Halmstad i början på 2018, säger Jenny Jerrhage, förundersökningsledare på Laholmspolisen.

Den misstänkte mannen som är i 35-årsåldern greps och anhölls senare misstänkt för fordonsstöld och drograttfylleri. Laholmaren saknade dessutom körkort och misstänks därmed även för grov olovlig körning.

Publicerad 10 October 2019 10:34