Johan

Johan "Plogen" Wilmarstrand Jönsson. Foto: Felix Alnemark

Plogen: Vilken säsong för Laholms FK!

Den senaste omgången i lokalfotbollen summeras

KRÖNIKA.

Laholms FK:s damer gjorde det! Det krävdes seger i den avslutande omgången mot topplaget Västra Karup för serieseger. Det blev till slut 6-1 till LFK. Då spelade det ingen roll att Halmstads BK vann sin match mot Röke.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

LFK höll undan i toppen. Laholm blev obesegrade under säsongen med 18 vinster och två kryss. Dessutom släppte man in blott tio mål. Imponerande! Nu väntar division 1 2020. Och tänk, det är bara Elitettan ivägen för Allsvenskan…

LFK:s herrar stod för en taktiskt väl genomförd match mot svårspelade konstgräslaget Nike på bortaplan. Det blev seger med 2-0 och LFK har satt sig i ett bra läge för att ta sig vidare till kvalrond två. LFK är starkt hemma på Glänninge Park. Det krävs mycket för att Nike ska göra tre mål samtidigt som LFK inte gör något.

Damernas division 2, herrarnas division 4, 6 och 7 har gått i mål med säsongen. Men det återstår en omgång i division 5. Märkligt. Det blir en lång säsong för Lilla Tjärby. Efter den klara 3-0-segern mot Sperlingsholm i den senaste omgången kan LTIK vid seger mot Rinia i epilogen sluta på övre halvan. Det hade varit godkänt efter en svajig säsong där rödblått blandat högt och lågt.

Skottorp blev som väntat bästa laholmslag i sexan. Krysset mot Trönninge innebär att de gröna slutar sjua – en besvikelse sett till truppen. Skottorp borde hamnat topp-tre och är tillsammans med Simlångsdalen seriens stora besvikelse. En stor del i den uteblivna topplaceringen kan tillskrivas alla de skador som drabbade truppen under våren.

Hasslöv har gjort en hygglig säsong. HIS imponerar sällan på försäsongen men hamnade till slut bara en poäng bakom topptippade grannen Skottorp i tabellen. I den avslutande matchen blev det stark uddamålsseger mot klara tabelltvåan Torup/Rydö.

Skogaby var med och retades i toppen i våras. Hösten har dock varit tyngre. 4-4 mot Simlångsdalen i epilogen var okej och det är även tabellplaceringen – nia. Ränneslöv var en underdog inför säsongen. I avslutningen blev det förlust med klara 6-1 mot tabelltrean Oskarström. Giffens bekymmer har annars varit att man åkt på för många hedersamma förluster. Fem uddamålsförluster och fyra förluster med två mål. Både Örnia och Skogaby på platserna framför har släppt in betydligt fler mål. Nu får Giffen börja om i sjuan tillsammans med Arvidstorp.

Våxtorp/HaSko hade 1-0 mot tabellfemman Torup/Rydö i paus. I andra halvlek släppte VHS dock in två mål och föll med 2-1. Våxtorp/HaSko är tia i tabellen inför den avslutande omgången då man möter Snöstorp Nyhem. Kornhult/Hishult har vunnit tre av de fem senaste matcherna och har lyft till en sjätteplats. Mot Getinge/Slöinge blev det seger med 4-1. Både Cajsa Törnros och Emma Åström blev tvåmålsskyttar. VGLT stod över och WRY är uteslutet efter två WO.

Wow! LFK:s damlag spelar i division 1 nästa säsong. Det är bara två divisioner från Allsvenskan. Tänk att gå igenom en säsong utan en enda förlust. Det lyckades LFK-dam med.

Kärlek! LFK:s herrar vann den svåra kvalmatchen borta på konstgräs mot Nike. Laholm har alla chanser att avancera mot vidare kval till division 2. Vilken säsong det är för Laholms FK.

Publicerad 08 October 2019 10:33