Under helgen har flertalet förråd utsatts för inbrott.

Under helgen har flertalet förråd utsatts för inbrott. Foto: Adobestock (genrebild)

Stöldräd i helgen i Laholm

Flera inbrott i källare och förråd

LAHOLM.

Under helgen har flertalet förråd i Laholm utsatts för inbrott. Laholmspolisen har så här långt fått in anmälningar på fyra adresser och på en av brottsplatserna finns flertalet målsägare.

Av
Rickard Gustafsson

Maskiner, verktyg och cyklar finns bland stöldgodset när Laholmspolisen summerar helgens många inbrott i källare och förråd.

– Tyvärr ser vi mycket sånt här just nu. Gärningspersonerna går in både låsta och olåsta förråd, säger Jan Jönsson på Laholmspolisen.

Under natten till lördagen begicks ett förrådsinbrott på Löpargränd. Tjuven hade ställt med rejäl oreda och fått med sig en högtryckstvätt och en rondellslip.

Samma brottstid gäller även för ett inbrott på Gullkragevägen. Där stals en röd damcykel samt en kap- och geringsåg.

Under söndagsmorgonen upptäckte en villaägare på Pärlgränd att någon varit inne i hans trädgårdsförråd. Bytet blev en elektrisk grästrimmer.

Sist men inte minst, har en källarlokal på Violvägen haft flertalet förrådsinbrott. Hur många målsägare som drabbats är oklart.

– Det är en anmälan hittills, men det lär komma fler, säger Jan Jönsson och berättar att tjuven haft nycklar då det inte finns brytmärken på de två låsta dörrar man behöver passera för att ta sig in till källarförråden.

Publicerad 07 October 2019 15:00