Gjenis Zeqiri gjorde 2-0 till LFK mot Nike på övertid.

Gjenis Zeqiri gjorde 2-0 till LFK mot Nike på övertid. Foto: Johan W Jönsson

LFK vann första kvalmatchen

I förarsätet inför returen på Glänninge

LAHOLM.

GIF Nike hade tio matcher utan förlust under hösten. Men mot Laholms FK gick man bet. LFK vann den första kvalmatchen som leder mot division 2 med 2-0 och är i förarsätet om fortsatt kvalspel.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

– Det var en härlig start men vi ska komma ihåg att vi bara är halvvägs. Men visst har vi satt oss i en bra position inför returen, säger LFK:s tränare Ulf Thronée.

Båda lagen hade respekt för varandra på konstgräset i Lomma. Som helhet var ändå LFK något bättre i den första akten.

– Vi hanterade konstgräset på ett bra sätt. Det påminde en hel del om vårt eget. Uppställningen med tre centrala försvarare föll också väl ut, säger Thronée.

LFK-tränaren har gjort plats för formstarke mittbacken Stefan Radovanovic, som ånyo gjorde en bra match tillsammans med Johan Wikström och André Josefsson i mittlåset.

Adam Vernersson har dragit dit ett par fina distansskott under säsongen och nu var det dags igen. I minut 37 avlossade han kanonen efter hörna och det var 1-0.

– Ett skönt mål att få med sig in i paus. Förstamålet är väldigt viktigt. Adam har mycket i sig och det är bra han kan kliva fram och avlasta. Han skulle kunna göra det ännu oftare, berömmer Thronée.

I andra halvlek fick Nike lite mer att säga till om. Hemmalaget hade ett bra läge som Rasmus Lundgren klarade med en fin räddning. Dessutom hade Nike en boll i stolpen.

LFK:s bästa möjlighet att utöka hade Lucas Ragnarsson men hemmakeepern klarade skottet.

När matchuret tickade mot tre minuters övertid och de flesta trodde att matchen skulle sluta 0-1 klev LFK:s specielle målskytt fram.

Charlie Boson stod för framspelningen och Gjenis Zeqiri tog med sig bollen och tryckte dit den på halvvolley till 2-0 för Laholm.

– Nike steppade upp efter paus och fick en extra skjuts av att vi omedvetet backade hem lite för mycket. Det blir väl så när man har ledningen i en sådan här match.

– Samtidigt är vi farliga i omställningarna med Gjenis och till slut fick vi utdelning med ett fint fotbollsmål, säger Thronée.

LFK-tränaren tyckte att Nike var precis så bra som förväntat.

– Ett stabilt och rejält lag med en stor och stark forward som vi hade många härliga dueller med.

Nu har LFK fördel hemma på naturgräset i nästa omgång.

– Ja, men Nike har gjort bra resultat på naturgräs också. Men visst är vi starka hemma på Glänninge Park. Nu när vi har 2-0 kan de inte bara köra heller. Ryker de på ett mål bakåt får de det riktigt tufft.

Adam Vernersson var LFK:s bästa spelare i den första kvalmatchen. Returen spelas på Glänninge Park på lördag.

Kval till div 2 herrar omgång 1

GIF Nike-Laholms FK 0-2 (0-1)

Mål LFK: Adam Vernersson, Gjenis Zeqiri

Domare: Alexander Bergqvist, Trelleborg

Publicerad 07 October 2019 11:31