Vindrarps VK:s herrar hoppas på en bra säsong i division 1 södra.

Vindrarps VK:s herrar hoppas på en bra säsong i division 1 södra. Foto: VVK

Vindrarp siktar på övre halvan

"När vi är bra är vi riktigt bra"

VÅXTORP. Vindrarps VK:s herrar är redo för ny säsong. I våras slutade VVK åtta av tio lag i sin division 1-serie. – Förhoppningen en högre placering den här säsongen. När vi är bra är vi riktigt bra, säger VVK:s spelande tränare Daniel Skogsberg.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Division 1 södra spås bli jämn. KFUM Göteborg, RIG Falköping B och Gothia tippas bli topplag även i år.

– KFUM absolut! De har i stort sett samma trupp som ifjol. De kommer vara med i toppen. RIG är lite svårare att sia om. De har ju olika lag varje säsong men de har tappat lite spets. Gothia slutade trea föra säsongen. De har tappat någon spelare men ändå förstärkt lite som helhet, säger Skogsberg.

VVK hoppas göra en bättre säsong än 2018/2019.

– Det känns som att vi ska kunna vara bättre. Serien är jämn och alla kan egentligen slå alla. Får vi bara spelet att stämma kommer vi hävda oss väl, säger VVK-tränaren.

Vindrarp har slopat B-laget i år och kör istället en större trupp med 14 spelare till ett lag.

– Jag tycker att det är lagom. Truppen är bredare nu än förra säsongen och det ska vi förhoppningsvis ha nytta av.

VVK har ett tungt avbräck i klubbikonen och kulturbäraren John Nilsson, som valt att lägga skorna på hyllan. Den rutinerade passaren och liberon lämnar såklart ett stort hål efter sig.

VVK har fått in två nyförvärv från Hylte/Halmstad i Tobias Thelander och Mohamad Ahmadi.

– Tobias har haft uppehåll och behöver bli varm i kläderna. Men han ska nog klara av byten redan nu. Det är en rätt allround spelare som är användbar som både center och kant.

– Mohamad är spiker eller libero. Med bra träning tror jag att han kan växa rejält under säsongen, säger Skogsberg.

I John Nilssons frånvaro kommer Andreas Nilsson och Jimmy Karlsson att agera passare.

– Generellt sett är passaren en nyckelposition. Det känns bra att de är två. De kompletterar dessutom varandra på ett bra sätt.

VVK har av hävd haft mycket spel och poäng från kanten.

– Vi har fått igång centerspelet mer den här säsongen. Erik Hansson och Robin Andersson på den positionen blir också betydelsefulla för oss, säger Skogsberg.

VVK har spelat två träningsmatcher. Förlust med 3–1 mot Örkelljungas elitserielag i en match som lovade gott och seger med 3–2 mot seriekollegan Engelholm.

– Vi spelade bra mot ÖVK:s elitlag. Vi var nöjda med den prestationen. Matchen mot Engelholm blev en bra genomkörare och skönt att få med sig en vinst in i seriespelet.

VVK inleder hemma i Våxtorpshallen mot Gothia på lördag.

Hur högt kan ni sikta?

– Övre halvan känns realistiskt. När vi är bra är vi riktigt bra. Vi har goda möjligheter att göra ett bra jobb och sluta på en bra placering i tabellen, avslutar Daniel Skogsberg.

Publicerad 04 October 2019 09:00