Richard Sjöberg, Sandra Dahlberg och Putte Nelsson kommer att strössla vinstcheckar och galna 107 miljoner kronor över våxtorpsbor den 13 oktober då

Richard Sjöberg, Sandra Dahlberg och Putte Nelsson kommer att strössla vinstcheckar och galna 107 miljoner kronor över våxtorpsbor den 13 oktober då "Grannyran" kommer till Våxtorp. Evenemanget kommer att spelas in och sänds i TV4 fredagen den 18 oktober. Foto: Postkodlotteriet

Galna 107 miljoner delas ut i postnummerområdet

Stort tv-sänt evenemang planeras i Våxtorp den 13 oktober

VÅXTORP. 312 98, 312 98, 312 98! Du som har det postnumret och har köpt lott i Postkodlotteriet är bara att gratulera. 107 miljoner kronor kommer att fördelas ut i postnummerområdet och ett stort antal våxtorpsbor kommer kanske att kunna titulera sig miljonärer efter att ”Grannyran” i TV4 har strösslat pengar över Våxtorp.

Av
Rickard Gustafsson

Fru Fortuna ler verkligen med hela ansiktet över Våxtorp och postnummerområdet 312 98. För andra gången på fem veckor har postnummerområdet dragits i Postkodlotteriets tombola. Förra gången var det en miljon som delades ut – nu är totalsumman som ska fördelas helt galen!

107 miljoner kronor!!! Ett hejdundrande miljonregn väntar alltså över Våxtorp med omnejd.

Klart är redan att drygt 35 miljoner kronor (en tredjedel av vinstpotten) fördelas mellan samtliga lottköpare i det vinnande postnumret. De andra två tredjedelarna, drygt 71 miljoner kronor, fördelas mellan lottköparna i en särskild postkod som kommer att lottas fram under ”Grannyran” under ett event som spelas in för tv i Våxtorp den 13 oktober.

– ”Grannyran” kör vi bara tre gånger per år så Våxtorp har verkligen haft tur, säger Emma Bergling, pressansvarig på Postkodlotteriet.

Det är också under ”Grannyran” de största checkarna kommer att delas ut. Tv-inspelningen börjar runt klockan 17 med programledaren Rickard Sjöberg och vinstutdelarna Sandra Dahlberg, Putte Nelsson och Daniel Paris på plats.

Våxtorpsborna bjuds också på musik på en tillfälligt uppbyggd scen, som ännu inte fått en bestämd plats, då Arvingarna uppträder.

Emma Bergling berättar för LT att lottköparna under året samlar på sig andelar – tio andelar per lott för varje månad man deltar.

– Hur mycket man vinner i ”Grannyran” beror på antalet andelar och lotter man har, men också på hur många lottköpare det finns i postkodsområdet. Desto färre lottköpare, desto större vinstcheckar, säger Emma Bergling.

”Grannyran” har bara vid ett annat tillfälle slagit ner i Laholms kommun. Det var 2007 då lyckliga knäredsbor fick dela på 48 miljoner kronor. Den här gången är alltså den totala vinstpotten mer än dubbelt så stor.

Med andra ord kommer det bli ännu gladare miner nästa söndag när många har chans att bli miljonärer. Programmet där glada våxtorpsbor lär dansa av glädje sänds i TV4 fredagen den 18 oktober klockan 19.30.

Under torsdagen fick postkodsvinnarna en försmak när ett tv-team delade ut pengar till tolv personer i Våxtorp. LT var på plats när vinnaren Lena Pålsson överraskades i sin butik på Månstorps gård.

Chocken var total när vinstutdelaren tillika Poodles-medlemmen Christian ”Kicken” Lundqvist kom inspringande i butiken med blomsterkvast och en guldcheck.

Vinstsumman blev hela 677 084 kronor, en summa som kan bli mycket högre om även postkoden prickas in.

Lena Pålsson fick en chock när vinstutdelaren tillika Poodles-medlemmen Christian ”Kicken” Lundqvist överraskade på jobbet. Chocken blev inte mindre när checken drogs ut ur ett gyllene kuvert.

Lena Pålsson fick en chock när vinstutdelaren tillika Poodles-medlemmen Christian ”Kicken” Lundqvist överraskade på jobbet. Chocken blev inte mindre när checken drogs ut ur ett gyllene kuvert. Foto: Rickard Gustafsson

– Det är helt obeskrivligt! Jag har som mest vunnit en tusenlapp tidigare och lite handdukar och böcker. Ofattbart!, säger Lena Pålsson lyckligt.

Dottern Viktoria fick reda på vinsten under onsdagen och fick agera "mullvad".

– De ringde och förvarnade, men fy fasen vad svårt det har varit att hålla tyst. Jag var tvungen att berätta det för pappa och båda vi två har haft svårt att sova i natt, säger Viktoria och skrattar.

Jaha Lena, över 670 000 kronor, vad har du för planer nu?

– Det blir nog först firande med lite bubbel ikväll. Sen ska jag nog förnya lite hemma och på Månstorps gård. Och sen kommer jag nog unna mig själv lite också!

Publicerad 03 October 2019 12:19