WRY i svart utesluts ur damernas division 4 efter att man lämnat en andra walk over.

WRY i svart utesluts ur damernas division 4 efter att man lämnat en andra walk over. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

WRY utesluts ur serien

Lämnade sin andra WO

YSBY.

WRY har lämnat sin andra walk over i damernas division 4. Det gör att laget utesluts ur serien och inte får spela de tre avslutande omgångarna. – Vi har spelare men de jobbar på helgerna och arbetet måste ju gå före fotbollen, säger WRY:s lagledare Sven-Åke Åkesson.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

WRY hade 18 spelare inför säsongen. Laget hade plockat elva poäng i serien och låg på nionde plats.

– De unga tjejerna som slutat skolan vill tjäna pengar och de får ta de pass de blir erbjudna. Vad ska vi göra? Vi kan inte fylla på med spelare vid denna tidpunkten, säger Åkesson.

Truppen tunnades ut med en långtidsskada och med att en spelare flyttade för studier i Linköping.

– På pappret har vi 16 tjejer men då blir vi sårbara för bortfall och nu gick det inte längre, förklarar Åkesson.

Tränaren Lars-Ola ”Lalla” Persson hoppade av sitt uppdrag i somras. WRY fick in ersättaren i meriterade Nisse Björk, som har utbildningsuppdrag för Svenska Fotbollförbundet.

– Vi hade klart med Nisse, han tränade tjejerna och coachade tre matcher. Sedan blev hans fru tyvärr sjuk och han behövde spendera tid hemma. Det hade vi så klart full förståelse för.

WRY fortsätter att träna två dagar i veckan (måndagar och onsdagar i Ysby) hösten ut. Målvaktstränaren Carlos Fragoso håller i passen.

– Han har hjälpt till sedan Nisse försvann. Han har tränat laget och coachade laget i den senaste matchen mot Vapnö (seger 5-2).

– Det är bara en match vi inte haft tränare med. Då höll jag och syrran (Ann-Christin) i det tillsammans, säger Åkesson.

– Nu siktar vi mot nästa säsong. Vi hoppas att vi kan få in några spelare till så att vi har en stabilare grund att stå på, avslutar Sven-Åke Åkesson.

Att WRY utesluts ur serien påverkar inte toppstriden. WRY hade inte tagit några poäng av topptrion Stafsinge, HGH eller Varbergs BoIS.

Publicerad 19 September 2019 17:09