Johan

Johan "Plogen" Wilmarstrand Jönsson. Foto: Felix Alnemark

LFK obesegrat hemma och ”monstret” upp i skytteligatopp

Plogen summerar föregående omgång i lokalfotbollen

LAHOLM.

Laholms herrar var heltaggade efter den svidande förlusten mot bottenkämpande Högaborg i förra omgången. Det blev seger med klara 5-1 i hallandsderbyt mot Fjärås.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Gjenis ”Monstret” Zeqiri gjorde hattrick och gick upp i skytteligatopp med sina 15 mål. Zeqiri har blivit ett riktigt fynd för LFK. Den offensiva spelaren anslöt från Snöstorp Nyhem i vintras.

– Han är i en klass för sig just nu. Ska vi behålla honom lär vi få gå upp i tvåan. Han har säkert ögonen på sig. Han har haft en fin utveckling hos oss. Vi har en bra miljö där det är lätt att växa utan att behöva hävda sig på fel sätt, säger LFK:s tränare Ulf Thronée.

LFK:s damer tog en väldigt stark seger mot Röke. Skånskorna låg trea inför matchen och är tuffa att möta. Både hemma och borta har LFK hamnat i underläge med 1-0 och sedan vänt till seger 3-1. LFK:s bästa spelare mot Röke var Moa Larsson. Hon kvitterade blixtsnabbt Rökes ledning med en läcker lobb och slog hörnan som Julia Olsson nickade i mål till 2-1. LFK har nu spelat färdigt hemma på Glänninge Park. Det blev tio segrar – inte ett poängtapp. Imponerande!

Genevad/Veinge hade det jobbigt i första halvlek mot Tölö. 5-0 i paus blev till slut 7-0. Blödningen stoppades i andra halvlek. Ludvig Persson, född 2004, gjorde debut i GIF/VIF:s A-lag och spelade sista 20.

Lilla Tjärby tog en efterlängtad seger när Getinge slogs tillbaka med klara 5-0. Det var en viktig seger för LTIK som vid förlust blivit indraget i bottenstriden. Matchen stod och vägde i första halvlek. Med Simon Vedins viktiga 1-0-mål kunde LTIK ta över och ta en bekväm seger. Vedin blev tremålsskytt i matchen.

Skottorp avgjorde derbyt mot Skogaby snabbt. På sju minuter i första halvlek kunde SIF gå ifrån till 3-0. Det som på förhand kändes som en jämn fajt mellan två bra lag var över. SBK fick dock lite hopp i slutet av första när SIF gjorde självmål. Suveräne Besart Mazeku gav liv till matchen med 2-3 i andra men riktigt nära kom SBK ändå aldrig. Simon Olsson var på målhumör och avgjorde med sitt tredje mål i matchen fram till 4-2.

Oskarström har det där flytet som topplag har. Laget missade en straff och åkte på en utvisning i första halvlek. Ändå vände man under läge 1-0 till seger med 2-1 mot Hasslöv. Oskarström är trea i tabellen och gör sin bästa säsong på flera år. Hasslöv är åtta. Ränneslöv störde Simlångsdalen men hamnade i underläge med 2-0 i den 70:e minuten. Jonas Kristiansson reducerade men närmare kom Giffen inte.

Ysby förlorade med 3-1 mot Andersberg. Resultatet innebär att Walldia (som stod över nu) måste vinna (räcker med 1-0) mot Kornhult/Hishult/Våxtorp kommande omgång för att vinna serien. Andraplatsen är säkrad och därmed även uppflyttning. Vapnö kan inte gå om. 25 mål tar de inte ikapp i målskillnad.

K/H/V besegrade Knäred med hela 11-0 i skogsderbyt. K/H/V hade åtta målskyttar i matchen. YBK blir femma i tabellen. K/H/V fyra. KIK är klar jumbo sedan ett par omgångar tillbaka. Men det är en vinst att de gulsvarta lyckats genomföra säsongen.

WRY var omgångens glädjeämne i damfyran. Seger mot jumbon Vapnö med 5-2. Filippa Carlsson gjorde tre mål och Erika Kalnak Jönsson två. I övrigt var det dystert med VGLT:s 2-7 mot trean Varberg. VGLT tog ledningen och släppte in 1-1 först i minut 35. Det resultatet stod sig till paus. I andra orkade lila dock inte stå emot. K/HFF föll med 7-0 (2-0) mot tabellettan Stafsinge. Våxtorp/HaSko förlorade med 14-1 (6-0) mot tvåan HGH.

Kärlek! Laholms damer blev obesegrade och utan poängtapp på hemmaplan. LFK trivs på Glänninge Park. Raden med tio segrar, noll oavgjorda, noll förluster och en målskillnad på 50-4 imponerar.

Wow! Hattrick av LFK:s skyttekung Gjenis Zeqiri som är i galen form. 15 mål totalt och delad skytteligaledning. Vem såg det komma när yttern anslöt från Snöstorp Nyhem i vintras?

Publicerad 18 September 2019 09:28