Den unga kvinnliga bedragaren knackade på hos en äldre kvinna i Laholm och hävdade att hon hade skrivsvårigheter och bad om hjälp att skriva ett meddelande på en lapp. Medan kvinnan hjälpte till passade bedragarens kumpan på att söka av lägenheten efter värdesaker.

Den unga kvinnliga bedragaren knackade på hos en äldre kvinna i Laholm och hävdade att hon hade skrivsvårigheter och bad om hjälp att skriva ett meddelande på en lapp. Medan kvinnan hjälpte till passade bedragarens kumpan på att söka av lägenheten efter värdesaker. Foto: Adobe Stock

Kvinna och kumpan lurade åldring på pengar

Utgav sig för att vara städerska som behövde skrivhjälp

LAHOLM.

En kvinnlig bedragare i 20–25-årsåldern lurade sig in hos en kvinna i 90-årsåldern genom att hävda att hon hade skrivsvårigheter och behövde hjälp med att skriva en lapp. Under tiden smög bedragarens kumpan runt i kvinnans lägenhet och lade beslag på kvinnans plånbok.

Av
Rickard Gustafsson

Ännu en stöld från äldre personer kan konstateras efter att Laholmspolisen mottagit en anmälan från en kvinna i 90-årsåldern.

I lördags eftermiddag knackade det på dörren hos den äldre kvinnan. Utanför stod en kvinna i 20–25-årsåldern som på dålig svenska berättade att hon skulle städa i en av grannlägenheterna.

”Städerskan” påstod att hon inte behärskade det svenska språket så väl och bad därför kvinnan om hjälp med att skriva ett meddelande på en lapp som hon skulle lämna i grannlägenheten.

Kvinnan letade upp papper och penna och gjorde det ”städerskan” bad henne om. Under tiden hade ”städerskans” kumpan tagit sig in i lägenheten och sökt av rummen i jakt på värdesaker. Enligt anmälan blev kvinnan av med ett bankkort samt 340 kronor i kontanter.

Laholmspolisen har hört kvinnan som berättar att hon inte noterat att det varit ytterligare personer i hennes lägenhet och att hon hela tiden varit i närheten av ”städerskan”. Polisens teori är sålunda att ”städerskans” prat om meddelande och lappar fungerat som en avledningsmanöver.

Enligt signalementet är den brottsmisstänkta kvinnan i 20–25-årsåldern, ljushyad, långt mörkt hår och hon bar vid stöldtillfället en svart kappa.

Publicerad 18 September 2019 00:00