Vågen av bilinbrott på parkeringarna utmed E6 fortsätter. Senast i raden av brottsoffer blev en familj hemmahörande i Västra Frölunda i Göteborg som blev av med datorer, bankdosor, nycklar och en större summa kontanter.

Vågen av bilinbrott på parkeringarna utmed E6 fortsätter. Senast i raden av brottsoffer blev en familj hemmahörande i Västra Frölunda i Göteborg som blev av med datorer, bankdosor, nycklar och en större summa kontanter. Foto: Adobe Stock

Datorer stals vid inbrott utanför ”Dônken”

Ännu ett bilinbrott vid parkeringen på Mellby Center

MELLBYSTRAND. 20 minuters lunchpaus på McDonalds förstörde dagen för en familj från Göteborg. När de kom ut hade tjuvar brutit sig in deras bil och stulit värdesaker.

Av
Rickard Gustafsson

Det pågår en riktig våg av bilinbrott för tillfället och främst sker dessa stölder vid Mellby Center i Mellbystrand och vid rastplatserna i Snapparp.

Vid 11.50-tiden i lördags stannade en familj från Västra Frölunda till i Mellbystrand för att äta lunch. De parkerade precis utanför hamburgerrestaurangen McDonalds och gick in.

20 minuter senare upptäckte de att rutan på höger framdörr hade krossats. Tjuvarna kom över en bärbar dator, en Ipad, en väska innehållande nycklar och bankdosor samt 4 600 kronor i kontanter.

Precis som vid alla tidigare liknande inbrott på parkeringen finns inga vittnesuppgifter. LT har tidigare rapporterat om att polisen tror att det är en eller flera ligor som specialiserat sig på snabba bilinbrott.

Publicerad 17 September 2019 11:29