Näst längst till vänster syns vinnaren Rolle Hertsgård med en lax på 8,25 kilo, tvåan Palush Marku med en lax på 7,07 kilo och längst till höger Niklas Nielsen med en lax som vägde 6,29 kilo. Vladimir, längst till vänster blev fyra och vann ett årskort till nästa säsong.

Näst längst till vänster syns vinnaren Rolle Hertsgård med en lax på 8,25 kilo, tvåan Palush Marku med en lax på 7,07 kilo och längst till höger Niklas Nielsen med en lax som vägde 6,29 kilo. Vladimir, längst till vänster blev fyra och vann ett årskort till nästa säsong. Foto: Denny Bengtsson/SFK Aborren

Hertsgård årets Laxakonung

Drog upp en fisk på över åtta kilo

LAHOLM.

Årets Laxadag blev en blåsig och regnig dag. Det var ändå många förväntansfulla fiskare som hämtade ut sina frikort. Regnkläderna fick således verkligen bekänna färg.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Det skulle visa sig att sportfiskare är ett segt släkte som inte räds lite dåligt väder. Hela 293 stycken fiskare hämtade ut frikort.

– Det visar att vädret inte spelar så stor roll när det ska fiskas efter Lagans laxar, säger SFK Aborrens ordförande Denny Bengtsson.

Korpen hade också förlagt startplatsen för sin tipsrunda till Rökeriet där SFK Abborren i sitt tält erbjöd korv med bröd och kaffe med fralla.

Ett sextiotal laholmare trotsade vädret och gick tipspromenaden utmed Lagan och kryssade i svaren på de frågor som knåpats ihop.

– Fiskarna gjorde allt de kunde för att locka laxarna att hugga just deras fiskedrag som bestod av drag eller en förförisk så kallad tubfluga, säger Bengtsson.

De första laxarna kom tidigt till invägningen och de som fick napp hoppades så klart att just deras lax skulle bli den vinnande.

När tävlingen var slut hade hela tjugo laxar vägts in. Vinnare vid årets Laxadag blev till slut Rolle Hertsgård med en lax som vägde 8,25 kilo. Tvåa blev Palush Marku med lax som vägde 7,07 kilo och trea blev Niklas Nielsen med en lax på 6,29 kilo.

– Lagom till prisutdelningen så sprack himlen upp och solen tittade till allas glädje fram, säger Bengtsson.

Denny Bengtsson och Laholms Laxfiskes ordförande Roland Gottfridsson var prisutdelare och premierade de glada vinnarna.

Publicerad 16 September 2019 16:45