Bilinbrotten fortsätter vid Mellby Center. Under onsdagskvällen bestals en tysk familj på sina ägodelar efter att tjuvar krossat rutan till bagageluckan på deras bil.

Bilinbrotten fortsätter vid Mellby Center. Under onsdagskvällen bestals en tysk familj på sina ägodelar efter att tjuvar krossat rutan till bagageluckan på deras bil. Foto: Rickard Gustafsson/Arkiv

Turister bestulna på resebagaget vid Mellby Center

Tjuvar stal kläder, glasögon och mat ur tysk familjs bil

MELLBYSTRAND. Hela resebagaget låg i bagageluckan på den tyska familjens bil när tjuvarna slog till. Värdet på det stulna godset uppgår till närmare 30 000 kronor. Polisen har inga misstänkta till brottet.

Av
Rickard Gustafsson

Under onsdagskvällen befann sig en tysk familj på Mellby Center. De parkerade sin bil och lämnade parkeringsplatsen för att göra ärenden och var borta under 20 minuter.

När de kom tillbaka upptäckte de att någon eller några krossat rutan till bagageluckan på deras bil och att stora delar av deras tillhörigheter var borta. Även låset på passagerarsidan var förstört vilket tyder på att gärningspersonerna först hade försökt ta sig in i fordonet den vägen.

Enligt polisanmälan, som uppgår till 20 godspunkter, har tjuvarna bland annat stulit resväskor med diverse innehåll som kläder, necessärer och glasögon. De kom också över matvaror.

Enligt Laholmspolisen finns det i nuläget inga vittnesuppgifter eller andra utredningsuppslag.

– Jag kan faktiskt inte förstå att det aldrig är någon som ser dessa inbrott, säger polisinspektör Jan Jönsson och syftar på den digra historik av inbrottsstölder som ägt rum på parkeringsplatsen vid köpcentret.

Publicerad 12 September 2019 12:17