En privatperson har anmält strandtrafiken vid kusten som ett brott mot terrängkörningslagen. Nu blir det upp till polisen att utreda det misstänkta brottet.

En privatperson har anmält strandtrafiken vid kusten som ett brott mot terrängkörningslagen. Nu blir det upp till polisen att utreda det misstänkta brottet. Arkivbild

Privatperson polisanmäler strandtrafiken

Hävdar att trafik på stranden bryter mot terrängkörningslagen

MELLBYSTRAND/SKUMMESLÖVSSTRAND. Debatten om strandtrafikens vara eller icke vara går vidare. Laholmspolisen har nu mottagit en anmälan om brott mot terrängkörningslagen och i realiteten är tusentals personer misstänkta för brott.

Av
Rickard Gustafsson

Det var väl bara en tidsfråga innan den första polisanmälan skulle dyka upp efter att Mark- och miljödomstolen tidigare i somras fastslog i en dom att Laholms kommun inte får främja bilkörning på stränderna.

Nu har en privatperson gjort en polisanmälan om att bilarna på stranden är att betrakta som ett brott mot terrängkörningslagen.

I anmälan framgår det att det under flera års tid kört bilar, husbilar och husvagnar på stränderna i kustområdet i Mellbystrand och Skummeslövsstrand och att det under en varm sommardag befinner sig över 2 000 fordon på stranden.

Enligt anmälaren har vare sig Laholms kommun eller markägarna reagerat på trafiken trots att Naturvårdsverket tydligt påtalat att det är terrängkörningslagen som gäller på stranden i Laholms kommun och precis som på alla stränder i Sverige.

Anmälaren anser att det är polisens uppgift att agera mot strandtrafiken utifrån terrängkörningslagen.

Publicerad 12 September 2019 11:52