Den 25 september är det premiär på After Work för barn på Lagagården. Då bjuds det på mat, mys och musik – i form av musikföreställningen ”Speldosan”.

Den 25 september är det premiär på After Work för barn på Lagagården. Då bjuds det på mat, mys och musik – i form av musikföreställningen ”Speldosan”. Foto: Karina Süptitz

Konsertförening satsar på ”After Work” för barn

Tre konserter i Lagagården under hösten

LAHOLM.

Laholms konsertförening bjuder i höst in kommunens 0–6-åringar för skönt ”Efterhäng” under tre onsdagseftermiddagar på Lagagården. Då bjuds det på mat, mys och musik. – Vi vill stimulera barnens musikintresse, säger konsertföreningens ordförande Christer Johnsson.

Av
Rickard Gustafsson

After Work för barn, kan det vara något? Ja, det tror Laholms konsertförening som tillsammans med Musik Hallandia (Region Halland), Bokhandeln i Laholm och Laholms Sparbank under tre ”lille-lördagar” i höst bjuder in barnfamiljer med mor- och farföräldrar till Lagagården.

Målgruppen är 0–6-åringar som ska få dansa loss tillsammans med gänget i Efterhäng. Gruppen Efterhäng är stockholmsbaserade och kör nu sin interaktiva konsertserie på turné.

– Det har varit oerhört populärt när de kört det här konceptet på förskolor i Stockholm. De har gjort det i flera år och när Musik Hallandia kom med erbjudandet var vi inte sena med att hänga på. Det är viktigt med musik för barn, säger Christer Johnsson, ordförande i Laholms konsertförening.

Konceptet är en succé och jag tror att det finns alla förutsättningar att det blir det i Laholm också.

Konsertserien äger rum i både Laholm och Halmstad och blir lite av en pilotsatsning. Slår det väl ut kommer även barn i övriga kommuner i Halland att få stifta bekantskap med Efterhäng-gänget.

Den 25 september är det premiär på Lagagården och evenemanget pågår mellan klockan 16 och 18. Först ut är ”Speldosan” – en musikföreställning där Micaela Gustafsson dyker upp som olika karaktärer ur en stor speldosa och framför olika låtar.

16 oktober blir det ”LongKalsong – live” en rolig och svängig spelning med Tomas Edelgård och Marcus Sigvardssson och vid sista tillfället, den 20 november, bjuds barnen på ”Nallarnas Picknick” med Studio Wanselius.

Johnsson berättar att han kört runt i hela kommunen för att leverera flyers till varenda förskola och han hoppas och tror att Lagagården fylls av ”After Work”-sugna barnfamiljer.

– Konceptet är en succé och jag tror att det finns alla förutsättningar att det blir det i Laholm också, säger Christer Johnsson.

Biljetter kan förköpas via QR-kod som finns att hitta på flyers eller på Laholms konsertförenings hemsida eller på Bokhandeln i Laholm. På konsertdagen går det också bra att betala via swish i entrén på Lagagården.

Publicerad 12 September 2019 10:00