Roland Norrman (M) invigde den nya boulebanan i Skummeslöv.

Roland Norrman (M) invigde den nya boulebanan i Skummeslöv. Foto: Johan W Jönsson

I Skummeslöv blomstrar boulen

Växte ur sin bana – nu har en andra invigts

SKUMMESLÖV.

Skummeslövsborna växte ur sin boulebana och önskade en till. Nu har bana nummer två invigts på ”ängen” ovanför Strandpensionatet. – Det känns väldigt bra! Nu kan vi utvecklas utan att behöva trängas, säger Owe Ericson från badortsföreningens styrelse.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Den gamla banan var lagom för tolv spelare. När badortsföreningen har sina bouleftermiddagar brukar det dock vara mellan 20 och 30 personer på plats för att spela.

– Det blev trångt och stökigt. Vi bearbetade politikerna inför valet. Vi har snackat fram och tillbaka och legat på. Plötsligt hörde man av sig från kommunen och berättade att banan skulle bli av.

Varje onsdagseftermiddag spelas det boule i organiserad form på ängen.

– Det är här det händer – det är här vi anordnar våra flesta aktiviteter. Så länge vädret tillåter, eller snarare så länge vi härdar ut i vädret, så spelar vi varje onsdag klockan 14, säger Ericson.

– Det brukar vara mellan 20 och 30 spelare på plats och det är jämnt fördelat mellan män och kvinnor. Med vår nya bana kan vi spela i tvåmannalag och förhoppningsvis kommer ännu fler och provar på.

Banan har ”riktiga” mått. Den mäter 15 gånger 12 meter.

– Det gör att vi skulle kunna arrangera en internationell tävling. De allra flesta som spelar är skummeslövsbor. Det är någon från Laholm och någon från Båstad. Vi får väl se om vi kan få hit några norrmän, skrattar Owe Ericson.

Roland Norrman (M) invigde banan genom att tala, klippa ett snöre och kasta det första klotet.

– Jag skulle nog platsa i det här gänget!, säger han när spelet drar igång.

– Ett sådant här uppdrag är såklart jättetrevligt att åka på. Jag var här och tittade ifjol i min gamla roll som samordnare och såg behovet. Verksamheten skulle kunna utvecklas på ett bra sätt med ganska små medel, säger Norrman och fortsätter:

– Jag släppte det vidare och nu står banan klar. Det är kul! Boule är en riktigt bra sport som alla kan spela. Det behövs ingen dyr utrustning och man behöver inga förkunskaper. Ett hyfsat bollsinne kommer man långt med även om man blir bättre ju mer man tränar.

– För en liten peng gör detta att fler håller sig friskare och på så vis håller vi nere andra kostnader i kommunen. Det håller igång människor och det sociala i sporten är minst lika viktigt, avslutar Norrman.

Publicerad 12 September 2019 00:00