Efter tips på facebook lyckades mopedägaren få tillbaka sin stulna moped.

Efter tips på facebook lyckades mopedägaren få tillbaka sin stulna moped. Foto: Adobe Stock

Lyckad jakt på mopedtjuv efter facebooktips

Spaning på stan gav resultat – gärningspersonen flydde

LAHOLM.

Historien om en stulen moped utanför en skola publicerades på Facebook. Diskussionerna och tipsen ledde till att mopedägaren fick nys om att mopeden synts på stan och efter spaning lyckades man hitta tjuven som lämnade mopeden och flydde.

Av
Rickard Gustafsson

Det var någon gång mellan klockan 13 och 14 under tisdagen som en moped stals vid Osbecksgymnasiet i Laholm.

Mopedägaren gjorde en polisanmälan och skrev därefter om händelsen på Facebook där det också utgick en efterlysning och en beskrivning av mopeden. Diskussionerna i tråden ledde till att flera laholmare kommenterade och i en av kommentarerna framgick det att den aktuella mopeden synts i centrala Laholm.

– Målsägaren var ute med bil och spanade efter mopeden och fick syn på den och följde efter föraren, säger Jenny Jerrhage, förundersökningsledare på Laholmspolisen.

Föraren, troligtvis också den som stulit mopeden, upptäckte den förföljande bilen. Med rädsla för att bli avslöjad hoppade han av mopeden och sprang från platsen.

Det är en liten solskenshistoria men kanske inget plus för polisen eftersom vi inte lyckades gripa gärningsmannen.

En polispatrull kom till platsen och kunde identifiera att det var just den moped som stulits vid gymnasieskolan tidigare under dagen.

– Det är en liten solskenshistoria men kanske inget plus för polisen eftersom vi inte lyckades gripa gärningsmannen. Faktiskt enda anledningen till att de fick tillbaka mopeden så fort var att de själva lagt ut på facebook och gav sig ut för att spana, säger Jenny Jerrhage.

Mopeden var dock inte i det skick som när tjuven norpat den. Den var hel men det fanns skrapmärken på kåporna och registreringsskylten var avmonterad.

Laholmspolisen, genom Jenny Jerrhage, skickar med en särskild uppmaning till alla mopedägare.

– Mopedstölderna har ökat markant på sista tiden. Håll koll!

Publicerad 11 September 2019 11:58