Simona Ahrnstedts releasefest för hennes bok som utspelar sig i Laholm är den stora höjdpunkten i bokhandelns höstprogram.

Simona Ahrnstedts releasefest för hennes bok som utspelar sig i Laholm är den stora höjdpunkten i bokhandelns höstprogram. Foto: Kate Gabor

Stark höst på Bokhandeln i Laholm

Ahrnstedts releasefest den stora grejen

LAHOLM.

Laholms Bokhandel har presenterat sitt höstprogram och redan nu har intresset märkts av. – Det är redan många som hört av sig och köpt biljetter. Vi känner att vi har en stark höst!, säger Diana Lavesson på bokhandeln.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Först ut på Lavessons och Stefan Ljungqvists höstprogram är Ingrid Tolerstedt–Andersson. Hon kommer och berättar om sin bok ”Så vinner du slaget om de bästa – en handbok i ledarskap”.

– Ingrid är nog den författare som varit här flest gånger. Vi har en personlig relation och har följt varandra länge. Hon skriver intressant och det hon pratar om är intressant att lyssna på.

Boken innehåller verktyg för alla ledare, både för den som är ny i sin roll och för den med mycket erfarenhet. Tolerstedt–Andersson kommer till bokhandeln den 25 september.

Den andra punkten på programmet är den stora – Sveriges romancedrottning Simona Ahrnstedts releasefest för den nya boken ”Bara lite till”.

– Simona är ju den stora grejen. Det är stort för Laholm, det är stort för bokhandeln. Att en storstadsförfattare som normalt skildrar storstadsfenomen skriver om Laholm och har sitt releaseparty här sätter Laholm på kartan, säger Lavesson.

Ahrnstedt var på en författarkväll på bokhandeln i Laholm 2016. Hon hade aldrig varit i staden tidigare men blev förtjust och bestämde sig för att hennes nästa bok skulle utspela sig här.

– Jag har fått förmånen att läsa boken i förhand. Det finns platser och händelser från vår stad och jag tycker att hon har lyckats fånga det riktigt bra. Det är mycket mer Laholm än vad någon annan författare skrivit tidigare, säger Lavesson.

Diana Lavesson tycker att höstprogrammet är starkt i år.

Diana Lavesson tycker att höstprogrammet är starkt i år. Foto: Johan W Jönsson

Releasepartyt äger rum den 9 oktober på Delihallen. Den 10 oktober signerar Ahrnstedt böcker på bokhandeln.

– Det har varit många som undrat varför Simona lägger sin releasefest här. Men hon vill ha den där boken utspelar sig. Det är väldigt ovanligt att en författare som ger ut via Bonnier har sådana här events utanför storstadsregionerna.

Den 23 oktober kommer Ingrid Carlberg och pratar om Alfred Nobel. Hon har skrivit boken ”Nobel: Den gåtfulle Alfred, hans värld och hans pris”.

– Nobel intresserar många. Han levde ett intressant liv och ligger bakom historiens största pris, säger Lavesson.

Den 13 november kommer både Anders Sundelin och berättar om ”Brevbäraren som försvann” och hans hustru Kerstin Weigl och pratar om sin bok ”I händelse av min död”.

– Det är många som är fascinerade av Sundelins böcker. ”Brevbäraren som försvann” är inget undantag. Det är som en rövarhistoria fast på riktigt. Det ska bli väldigt intressant att höra vad han har att säga om det han skrivit.

När bokhandlarparet Lavesson och Ljungqvist bokat Sundelin fick de ett bonuserbjudande.

– När vi bokat honom fick vi reda på att han var gift med Wergel och fick en förfrågan om att få henne också. Därför blir det en maffig dubbelkväll. Det var slumpen men ingen tillfällighet att det blev så, säger Lavesson.

Weigl har tillsammans med Kristina Edblom under tio års tid dokumenterat alla fall i Sverige där en kvinna blivit dödad av sin partner. ”I händelse av min död” handlar om hur kvinnor dör i Sverige men ännu mer om hur de lever.

Diana Lavesson är nöjd med programmet.

– Vi har bestämt själva och valt det vi själva tycker om. Vi känner att vi har en stark höst. Vi är jättenöjda!, säger hon och fortsätter:

– Vi får väldigt sällan nej när vi frågar. Vi jobbar på ett annorlunda sätt än vad kedjebokhandlarna gör. Vi är fristående och är mer fria. Det är väldigt kul att vi fått till det här höstprogrammet.

Samtliga författarkvällar kräver förköp.

Publicerad 10 September 2019 14:27