Stellan Sturesson.

Stellan Sturesson. Foto: Rickard Gustafsson

Stellan Sturesson: "En total kapitulation från samhällets sida"

KRÖNIKA.

En av de mest upprörande händelserna på sistone, vid sidan om de vidriga morden på två kvinnor, är historien om Uppsalafamiljen som tvingas flytta från sin stad, eftersom deras 13-årige son blivit slagen, trakasserad, hotad och rånad av ett gäng jämnåriga.

Av
Stellan Sturesson

Föräldrarna mår dåligt och söker hjälp på Bup, Barn- och ungdomspsykiatrin. Rådet där till de förtvivlade föräldrarna: “Polisanmäl inte! Det kommer bara att bli värre!” Detta är alltså rådet från den samhälleliga instansen. Men familjen anmäler- och tvingas till slut ta den yttersta konsekvensen av våldet, hoten och trakasserierna: att fly; att flytta från stan och från vänner och familj till en säkrare plats. Polisens kommentar till det: “det är den bästa lösningen”...

Det handlar alltså om en total kapitulation från samhällets sida. När varken skolan eller polisen har möjlighet att hjälpa, då är det de plågade som måste lämna skola och hem, medan gänget blir kvar. Och hittar nya offer.

Det är svårt; svårt att sätta ord på samhällets förfall i relation till ett plågat barn och hans föräldrar!

LTs reporter Rickard Gustafsson har avslöjat att kommunen fortsatte ta emot leveranser av skolmöbler även efter att Förvaltningsrättens slutdom fallit. Det är något som kallas för domstolstrots!

Jag vet. Den så kallade möbelaffären är en historia som man börjar bli trött på nu. Men den fortsätter utvecklas! LTs reporter Rickard Gustafsson har avslöjat att kommunen fortsatte ta emot leveranser av skolmöbler även efter att Förvaltningsrättens slutdom fallit. Det är något som kallas för domstolstrots! Som lök på laxen begär det “försmådda” företaget närmare en halv miljon i kompensation för den uteblivna affären. Ja, och så får leverantören vänta på sina pengar, vilket också kommer att kosta. Undra på att kommunstyrelsen är intresserad av att få del av Barn- och Ungdomsnämndens redogörelse kring hur det kunde bli så fel. Den är inte ensam om det.

Socialdemokraterna gör allt för att Sverigedemokraterna ska hållas utanför den inre beslutskretsen. Men att utesluta partiet från att delta i den utlysta kraftsamlingen mot våldet är bara så inskränkt och fel. Partitaktiska överväganden borde inte få skymma den satsningen!

Bra: Lugnarohögen har äntligen fått sin “jordhätta” avskalad, och restaureringen är igång. I nio år har graven varit stängd, men nästa år ska turistmålet äntligen öppnas igen!

Inte bra: Amineh Kakabaveh är för bra för Vänsterpartiet, så nu har Sjöstedt och kamraterna uteslutit henne, den skarpaste kämpen mot hedersvåld och kvinnoförtryck...

Publicerad 08 September 2019 00:00