Laholms Tidning instiftar ett åtråvärt pris för handeln i Laholm då ”Årets butik” ska utses. Hela 50 000 kronor i förstapris väntar vinnaren. ”Alla unika butiker är en stor anledning till att Laholm uppfattas som en så gemytlig plats och det vill vi på Laholms Tidning uppmärksamma”, säger Stefan Suokas som är säljare och projektledare på LT (Stefan t.v. – här tillsammans med LTs chefredaktör Anders Sjölin).

Laholms Tidning instiftar ett åtråvärt pris för handeln i Laholm då ”Årets butik” ska utses. Hela 50 000 kronor i förstapris väntar vinnaren. ”Alla unika butiker är en stor anledning till att Laholm uppfattas som en så gemytlig plats och det vill vi på Laholms Tidning uppmärksamma”, säger Stefan Suokas som är säljare och projektledare på LT (Stefan t.v. – här tillsammans med LTs chefredaktör Anders Sjölin). Foto: Rickard Gustafsson

Nytt stort pris sätter lokala handeln i fokus: "Vi vill stötta handeln i Laholm"

LAHOLM.

Laholms Tidning instiftar ett åtråvärt pris för handeln i Laholm då ”Årets butik” ska utses. Hela 50 000 kronor i förstapris väntar den butik som genom sitt arbete bäst lyfter såväl sin egen butik som Laholm som destination och handelsort.

Av
Sarah Bernshed

Syftet med priset är att främja handeln och handlarna i Laholm och därmed få ytterligare Laholmare att få upp ögonen för butiksutbudet på hemmaplan.

Samtidigt ska priset ge ett extra incitament till handlarna att hålla hög kvalitet och servicenivå, något som kommer alla Laholmare till gagn.

Vi vill stötta, utveckla och premiera handeln i Laholm. Både i Laholms stadskärna och i utkanterna av kommunen finns det företagare som brinner för god service och utbud, och det vill vi uppmärksamma och belöna, säger Stefan Suokas, projektledare och säljare på Laholms Tidning.

Det åtråvärda priset ”Årets butik” delas ut om en dryg månad på Offensiva Laholms evenemang Guldkvällen, som äger rum 18 oktober på Strandhotellet i Mellbystrand.

Därför är det en självklarhet att Laholmarna ska vara med och tycka till om vem som blir Årets butik

Vinnaren koras dels av en jurygrupp, bestående av representanter från Laholms Tidning och Offensiva Laholm, men även Laholmarna kommer i allra högsta grad att ha med ett finger i spelet. Dels genom att nominera butiker men även genom att rösta fram slutkandidater som väljs ut bland alla nominerade.

– Livet levs lokalt. Och en stor del av vår vardag är den dagliga handeln och de lokala butiker vi besöker mer eller mindre varje dag. Butikernas utbud och service formar helt enkelt vår vardag. Därför är det en självklarhet att Laholmarna ska vara med och tycka till om vem som blir Årets butik, säger Anders Sjölin, chefredaktör på Laholms Tidning.

Nominera butiker kan man göra fram till och med 20/9. Antingen genom att mejla ett förslag till aretsbutik@laholmstidning.se eller genom att lägga en lapp i LTs brevlåda på Smedjegatan 8.

– Alla unika och personliga butiker är en stor anledning till att Laholm uppfattas som en så gemytlig plats och det vill vi på Laholms Tidning såklart hjälpa till att värna om. Och i dessa tider där webhandeln bara växer är det viktigt att man får upp ögonen för och gynnar sina lokala butiker och handlare, säger Stefan Suokas.

Utöver äran består priset i en skräddarsydd annonskampanj i Laholms Tidning till ett värde av 50 000 kronor. ”Årets butik” delas ut av Laholms Tidning i samarbete med Offensiva Laholm.

Kriterier Årets butik

Den vinnande butiken ska vara en bra representant för Laholm och handeln. Man ska genom sitt arbete bidra till att lyfta såväl sin egen butik som Laholm som destination och handelsort. Man ska ha en tydlig profil samt tillföra något positivt och arbeta för samverkan och utveckling.

Butikens personal agerar föredömligt gällande service och bemötande samt eftersträvar upplevelser och mervärden utöver det förväntade.

Publicerad 07 September 2019 00:00