Listan över blivande åtalspunkter är diger efter att polisen i går grep en man i 30-årsåldern på riksväg 24 i höjd med Nordanå.

Listan över blivande åtalspunkter är diger efter att polisen i går grep en man i 30-årsåldern på riksväg 24 i höjd med Nordanå. Foto: Adobe Stock

Polis grep drogpåverkad bilist med stöldgods i bilen

Man i 30-årsåldern haffades på 24:an – anhållen för multipla brott

VÅXTORP/NORDANÅ.

En kontroll av ett fordon på riksväg 24 i höjd med Nordanå gav minst sagt resultat. En man i 30-årsåldern samlade i ett nafs på sig brottsrubriceringar långa som en följetong. Mannen greps och sitter anhållen misstänkt för bland annat stöld och narkotikabrott.

Av
Rickard Gustafsson

Det var vid 14.30-tiden på torsdagen som en patrull från Laholmspolisen beslutade sig för att kontrollera ett fordon som vinglade och rattades på ett vårdslöst sätt på riksväg 24 söder om Våxtorp.

Det gjorde man rätt i. Polisrapporten efter insatsen blev en lång och diger lista av misstänkta brott.

Förutom vårdslöshet i trafik uppträdde föraren, en man i 30-årsåldern, narkotikapåverkad och samlade bara där på sig misstankar om drograttfylleri och ringa narkotikabrott (brukande och innehav).

Utan körkort, rullade det därefter på med grov olovlig körning och brott mot knivlagen.

När patrullen gick igenom bilen drygades de blivande åtalspunkterna ut ytterligare med stöld alternativt häleri då polisen hittade en misstänkt stulen dator samt en mängd med verktyg.

Som lök på laxen, för mannen, fann polisen dunkar och slangar vilket gör att han slutligen även misstänks för förberedande till stöld av fordonsbränsle.

Publicerad 06 September 2019 00:00