Johan

Johan "Plogen" Wilmarstrand Jönsson. Foto: Johan W Jönsson

Skottorp fick gruvlig revansch

Plogen summerar föregående omgång i den lokala fotbollen

LAHOLM.

Laholms FK tog ett stort steg mot kvalplatsen när Anderstorp besegrades med 3-2. Gjenis Zeqiri blev matchhjälte med sitt sena avgörande.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Han noterades för två mål och en assist i matchen. Zeqiri har gjort tolv mål och är med det trea i skytteligan. Varbergs Rasmus Cronvall leder med fyra mål. LFK har nu sex poängs försprång till de jagande lagen bakom. Upp till Varberg i topp är det fyra poäng.

– Vi jagar Varberg och hoppas att de tappar någon poäng inför mötet med oss, sade LFK:s tränare Ulf Thronée efter segern mot Anderstorp.

LFK och Varberg möts på Glänninge Park i avslutningen. Det kan bli en rafflande seriefinal.

Laholms damer fortsätter att hålla tätt bakåt och att vinna. Med fyra omgångar kvar ser det fortsatt riktigt bra ut för division 1-spel 2020. LFK slog Wormo med 3-0. I matchen gjorde Amelie Wennström (tidigare Fogelberg) comeback. Wennström har tillhört LFK under flera säsonger men har bara tränat och spelat sporadiskt. Nu har hon tränat kontinuerligt sedan i somras och ersatte skadade Maja Ljungberg på det centrala mittfältet.

Hur många av Amelies lagkamrater känner till hennes historia som elitfotbollsspelare och pionjär? Amelie har både gjort flicklandskamper och spelat i Allsvenskan. Dessutom var hon den första tjej att spela A-lagsfotboll med killar. Klubben var Skogaby och året var 2003. Då var några av Wennströms nuvarande lagkamrater inte födda än…

Genevad/Veinge förlorade med 4-0 (2-0) mot Väröbacka. GIF/VIF har bara killar från kommunen kvar i truppen och verkar redan snegla åt nästa säsong. I kommande omgång väntar hemmamöte med Astrio som säkrade seriesegern helgen som gick. Måtte Astrio lufta truppen nu när det är klart.

Lilla Tjärby spelade 2-2 mot tabelltvåan Centern i en fartfylld match. LTIK hade 1-0 men låg under med 2-1. Centern var bra men LTIK hade fina möjligheter att göra 3-2 efter kvitteringen.

De två återstående matcherna i serien blir en utmaning för BKW

I förra omgången förlorade Skottorp med 10-1 mot Unnaryd. I den senaste omgången besegrade Skottorp Arvidstorp med 10-2. SIF tog igen den tappade målskillnaden och har plus ett. I och med segern gick SIF upp som bästa laholmslag i sexan. Simon Olsson gjorde fem mål och fördubblade sin målskörd hittills under säsongen. Hasslöv fick bara en poäng mot Örnia. HIS var illa ute med en spelare utvisad och underläge 2-0. HIS visade dock moral och kom tillbaka till ett kryss.

Skogaby förlorade med 5-0 (1-0) mot tabelltrean Oskarström. SBK hade manfall och kom till spel med blott två avbytare. Besart Mazreku var åter i laget men blev mållös i comebacken efter resa. Ränneslöv rådde inte på serietvåan Torup/Rydö. Underläge 3-0 snyggades till med en sen reducering.

Walldia har skavanker i truppen och nu när skolorna dragit igång har man inte användning för sina studenter. De två återstående matcherna i serien blir en utmaning för BKW. Walldia fick skramla ihop ett lag mot jumbon Knäred och vann med 6-1. Ordförande Jonas Nilsson, 51 år ung, var en av planens aktörer. Kenan Ramadani gjorde tre av BKW:s mål i matchen. Walldia är obesegrat i serien. I kommande match väntar seriefinal mot Andersberg.

Kornhult/Hishult/Våxtorp och Ysby delade på poängen. 2-2 slutade mittmötet i sjuan. YBK hade 2-0 men i den 53:e minuten hade K/H/V kvitterat. Sedan kunde matchen slutat hur som helst.

Äntligen lite positiva resultat i damfyran! VGLT besegrade Alet med 2-1. De lila hade 2-0 efter mål av Tindra Tältmark och Ida Pettersson. Alet kvitterade men kom aldrig närmare. Kornhult/Hishult hade inga problem att besegra nästjumbon Vapnö. K/HFF vann med 4-1. Johanna Carlsson nätade tre gånger innan Hannah Nilsson nickade fyran i mål. Tristare var Våxtorp/HaSkos WO mot Varbergs BoIS. Sett till målskillnad lär ändå VHS gått plus med ”bara” 3-0 i baken mot tabelltrean. WRY spelade inte föregående helg.

Wow! Från förlust 10-1 till seger 10-2. Det svänger om Skottorps IF i division 6. 23 mål på två matcher har skottorpsanhängarna fått se.

Kärlek! Laholms FK:s båda lag ångar på i toppen av respektive serie. Det syns på läktaren. Nästan 500 personer bevittnade herrarnas match. Nästan 300 damernas. Det är riktigt bra!

Publicerad 05 September 2019 11:55