Julia Olsson gjorde ett av LFK:s mål mot Wormo.

Julia Olsson gjorde ett av LFK:s mål mot Wormo. Foto: Johan W Jönsson

LFK:s damer fortsätter att vinna

Rutinerad spelare ersatte skadade Ljungberg

LAHOLM.

Laholms FK tog en ny säker seger när tabellfemman IK Wormo slogs tillbaka med 3-0. Förra elitspelaren Amelie Wennström (tidigare Fogelberg) gjorde comeback för LFK i matchen. – Hon var vår bästa spelare, säger LFK:s tränare Peter Åberg.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

200 personer hade letat sig till Glänninge Park för att bevittna mötet mellan serieledande LFK och Wormo.

– Det är riktigt bra för att vara division 2 damer. Publiksiffran hänger så klart ihop med våra framgångar och vår tabellposition, säger Åberg.

LFK tog tag i matchen från start och i minut 28 gjorde Julia Olsson 1-0 efter hörna från Moa Larsson.

– Det är alltid lite ovisst inför start men när vi väl drar igång lägger det sig. Vi har ett stabilt spel, ett bra försvarsspel och alla är ödmjuka och gör jobbet för varandra, säger Åberg.

Amelie Wennström tog skadade Maja Ljungbergs plats på innermittfältet.

–Hon var riktigt bra. Säker i positions- och passningsspelet. Aggressiv i presspelet. Amelie och Julia (Olsson) påminner mer om varandra i spelstilen än Amelie och Maja. Vi har inte den där djupledslöparen när Maja inte är med men spelmässigt var det ingen skillnad, säger Åberg.

LFK utökade till 2-0 genom Simone Jouhila Johansson. Fint LFK-spel nerifrån och upp. Simone tajmade Ida Axeldals djupledsboll perfekt och lobbade bollen över en utrusande bortakeeper.

– Där kände väl Wormo att det skulle bli tufft med tanke på hur bra vi är bakåt. Vi har bara släppt in åtta mål på hela säsongen och Wormo är bättre bakåt än framåt, säger Åberg.

Andra halvlek blev inte lika välspelad som den första. LFK borde punkterat matchen första tio efter paus men fick inte in bollen. Unga Edit Bernsfelt hade flera möjligheter och fick bland annat ett mål bortdömt.

– Det var synd att hon inte fick trycka dit den. När vi bara har 2-0 lever matchen fortfarande och då orkar Wormo hålla uppe det. Med normal utdelning vinner vi med 5, 6-0, säger Åberg.

Det dröjde fram till minut 75 innan Ebba Efraimsson rakade in 3-0 och spiken i kistan efter ny fin hörna av Moa Larsson. Där avgjordes matchen definitivt.

Fyra matcher återstår innan säsongen är över: Centern (b), Röke (h), Trönninge (b), Västra Karup (b).

Maja Ljungberg har ett uttänjt ledband insida knä. Hon är dock redan mycket bättre och LFK:s förhoppning är att hon ska kunna vara med i serieavslutningen mot Västra Karup. LFK står över den näst sista omgången så den matchen spelas först den sjätte oktober.

Division 2 Sydvästra Götaland

Laholms FK-IK Wormo 3-0 (2-0)

Mål LFK: Julia Olsson, Simone Jouhila Johansson, Ebba Efraimsson

Domare: Andi Kashtanjeva, Halmstad

Publicerad 02 September 2019 12:48