Adam Vernersson gjorde 2-1 till LFK i matchen mot Anderstorp.

Adam Vernersson gjorde 2-1 till LFK i matchen mot Anderstorp. Foto: Johan W Jönsson

LFK kopplade grepp om kvalplatsen

Zeqiri avgjorde på övertid

LAHOLM.

Laholms FK tog en stark seger i toppmötet med Anderstorp. Gjenis Zeqiri avgjorde på stopptid till vild glädje inför storpublik på Glänninge Park. – Kul att vi kunde bjuda på den upplösningen när det var så många på plats. Förhoppningsvis ger det ringar på vattnet inför fortsättningen, säger LFK:s tränare Ulf Thronée.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

485 personer i publiken fanns på plats för att bevittna den viktiga division 3-matchen. Skulle LFK såga av gästerna lite från kvalplatsen eller skulle Anderstorp blanda sig i på allvar?

– Vi hade en god känsla inför matchen med en bra träningsvecka bakom oss. Vi inledde också bra och kom till lägen, säger Thronée.

Efter tio minuters spel tog LFK ledningen. Hemmalaget tog sig fram längs vänsterkanten och Charlie Boson hittade in med ett inspel längs marken till Gjenis Zeqiri som passade bollen i mål.

Då matchen var av betydelse var spelet något tillknäppt och avvaktande från båda håll – inget lag ville gå bort sig.

Anderstorp kvitterade efter 25 minuters spel. Karl Josefsson fick pangträff från håll och bollen for upp i krysset bakom LFK:s målvaktsvikarie Markus Johansson till 1-1. Rasmus Lundgren var på utbildning.

– Det var ett riktigt drömmål. Inget att göra åt. Bara att gratulera, säger Thronée.

LFK fick 2-1 med sig in i paus. Fint spel föranledde högerspringaren Adam Vernerssons inplacerade boll. Gjenis Zeqiri stod för assisten.

– Vi spelade ändå bra och rullade upp Anderstorp några gånger. Vid 2-1-målet rullade vi upp dem på handbollsmanér innan vi fick ut bollen till Adam.

Även andra halvlek inleddes med avvaktande men också med en del böljande spel. Anderstorp kvitterade på nytt efter timmen spelad. Åter ett snyggt mål men nu på frispark.

Väldigt starkt gjort av Gjenis.

LFK ville vinna matchen och skapade chanser. Inte minst genom hete Gjenis Zeqiri. I den 93:e minuten kom avgörandet.

Marcus Nilsson kastade vaket ett inlägg över ytterbacken. Zeqiri rev sig loss och dundrade in bollen bakom bortakeepern.

– Jätteskön känsla så klart! Väldigt starkt gjort av Gjenis. Han hade skapat och bränt en del innan. Ändå har han styrkan att avgöra på det sättet. Alla var trötta på slutet.

– Jag tycker att vi är värda segern. De hade några kvalitetsspelare men som lag var vi bättre sett till hela matchen, säger Thronée.

Bäst betyg efter matchen kvitterar så klart Zeqiri ut med sina två mål och sin assist.

– Sedan tycker jag att ”Mälarn” (Markus Johansson) förtjänar ett omnämnande. Han har inte stått på länge men kommer in, visar rutin och gör det bra.

– Men åter igen är det bredden på truppen som är avgörande för oss. Vi står inte och faller med någon spelare.

LFK:s lagkapten Alfred Karlsson slog upp sin lårskada på nytt. Nu i träning. Mittfältskuggen spelar inte mer den här säsongen.

– Nasri (Aburdeini) börjar känna på det igen denna veckan efter sina ljumskbesvär och ”Jeppe” (Wennström) kommer tillbaka efter avstängning.

Marcus Nilsson tog dock sin tredje varning mot Anderstorp och är avstängd till mötet med Högaborg i kommande omgång.

LFK har bra läge på kvalplatsen. Nu är man sex poäng före Gnosjö och Anderstorp på tredje och fjärde plats i tabellen. Upp till Varbergs GIF i topp är det fyra poäng.

– Vi har bra läge och ska försöka jaga Varberg så gott det går. Förhoppningsvis kan de tappa någon poäng inför mötet med oss, avslutar Ulf Thronée.

LFK och Varberg möts i den sista omgången i vad som skulle kunna bli en rafflande seriefinal.

Division 3 Sydvästra Götaland

Laholms FK-Anderstorps IF 3-2 (2-1)

Mål LFK: Gjenis Zeqiri 2, Adam Vernersson

Domare: Johan Sandström, Bodafors

Publicerad 02 September 2019 11:39