Blerina Mazreku lämna troligtvis LFK för att bli proffs i Schweiz.

Blerina Mazreku lämna troligtvis LFK för att bli proffs i Schweiz. Foto: Johan W Jönsson

LFK:s mittback nära flytt till schweiziska andraligan

Blerina Mazreku lämnar troligtvis serieledaren

LAHOLM. Blerina Mazreku är nära att lämna Laholms FK för spel i den schweiziska andraligan. – Jag var och provspelade och de vill att jag skriver på. Blir kontraktet som vi kommit överens kommer jag förmodligen att flytta, säger LFK:s mittbacksklippa.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Laholms FK:s damlag har gjort succé i division 2 under säsongen. Efter 13 matcher är laget fortfarande obesegrat och i tabelltopp. Blerina Mazreku är en av nyckelspelarna i laget. Tillsammans med mittbackskollegan Ebba Efraimsson har hon utgjort ett svårpasserat mittlås under säsongen.

Mazrekus spel har lockat till sig intresse från utlandet.

– Det var en agent som fick höra om mig. Han kontaktade min storebror Besnik och det ledde till provspel. Jag trodde först inte att det var sant. Jag blev rädd och trodde att någon drev med mig. Varför jag som spelar i lilla Laholm?, säger Mazreku.

Något lurendrejeri var det dock inte. Provspelet hos FC Yverdon i schweiziska Ligue Nationale B var på riktigt.

– När jag var där och testade hade de match redan första dagen. Jag ville göra 90 minuter direkt. Men det är ett annat spel. Det går snabbare och man måste hela tiden veta innan vad man ska göra med bollen.

– I paus tänkte jag: det här gick ju inte så bra. Men i andra kom jag in i det bättre. På träningarna fungerade det bra. Alla var snälla och tog hand om mig, säger Mazreku.

Det är en chans man kanske aldrig får igen

Efter provspelet ville FC Yverdon att Blerina skulle skriva på med en gång.

– Men jag hade lovat att spela seriefinalen mot HBK (som slutade 1-1). Jag ska åka ner igen och titta på kontraktet. Är allt som vi kommit överens om kommer jag nog skriva på för en säsong och testa.

FC Yverdon spelade i högstaligan förra säsongen men trillade ur. Nu siktar de på att ta sig tillbaka.

– Det är en bra klubb. Jag får lägenhet och min mat betald plus en hyfsad lön. Jag tänkte att jag skulle jobba en del upp till också.

– Jag har fått ett bra erbjudande som är svårt att tacka nej till. Varför inte testa? Det är en chans man kanske aldrig får igen, säger Mazreku.

Hur känns det i så fall att lämna Laholms FK?

– Det är jättejobbigt. LFK har aldrig spelat i ettan och nu finns chansen. Då lämnar jag mitt i säsongen… Det känns inte bra. Det är ju en dröm att få gå upp med klubben man spelat i sedan man var liten. Men jag får väl komma tillbaka och spela i ettan med dem om något år, avslutar Blerina Mazreku.

Publicerad 15 August 2019 00:00