Villapriserna ökade i rask takt under maj-juli 2019 i Laholms kommun. Trots en 10-procentig prisökning är det fortfarande mycket billigare att bosätta sig i Laholms kommun än i övriga halländska kustkommuner.

Villapriserna ökade i rask takt under maj-juli 2019 i Laholms kommun. Trots en 10-procentig prisökning är det fortfarande mycket billigare att bosätta sig i Laholms kommun än i övriga halländska kustkommuner. Foto: Adobe Stock

Villapriserna i Laholm klättrar snabbt

10-procentig uppgång de senaste tre månaderna

LAHOLM.

Villapriserna i Laholms kommun stiger snabbast i hela Halland. Det visar färska försäljningssiffror från Svensk Mäklarstatistik, men fortfarande ligger kvadratmeterpriserna långt under vad man får betala i övriga halländska kommuner (undantaget Hylte).

Av
Rickard Gustafsson

Nästan 10 procent (9,9) har villapriserna i Laholm stigit de senaste tre månaderna. I Halland är motsvarande siffra 4,1 procent.

Totalt såldes 71 villor i Laholms kommun under perioden maj-juli och det genomsnittliga priset på dessa försäljningar är 2 000 000 kronor. Under samma period ifjol gjordes 72 affärer.

Trots att villapriserna i Laholm växer snabbast i hela Halland är det fortfarande klart mycket billigare att bosätta sig i den här kommunen jämfört med Halmstad, Falkenberg, Varberg och Kungsbacka.

Medelpriset räknat per kvadratmeter är knappt 16 900 kronor i Laholm. Dyrast är Kungsbacka med 37 600 kr/m2 följt av Varberg 28 700, Halmstad 25 800 och Falkenberg 22 300.

När det gäller bostadsrätter, vilket inte är fullt så vanligt förekommande i Laholms kommun, har priserna i Halland inte ökat.

Tvärtom har priserna totalt sett gått ned (-2 procent), men det skiftar rejält mellan den norra och den södra länsändan. I Kungsbacka och Varberg har priserna fallit medan priserna stigit i Halmstad och Falkenberg.

Publicerad 13 August 2019 00:00