En kvinna bosatt i Laholms kommun försökte fynda en ny mobiltelefon på Blocket. Annonsen var i själva verket iscensatt av en bedragare som inte hade för avsikt att leverera varan.

En kvinna bosatt i Laholms kommun försökte fynda en ny mobiltelefon på Blocket. Annonsen var i själva verket iscensatt av en bedragare som inte hade för avsikt att leverera varan. Foto: Adobe Stock

Laholmare utsatt för Blocket-bedrägeri

Mobilfyndet på annonssajten var en bluff

LAHOLM.

En 32-årig kvinna såg en billig Iphone 8 till salu på Blocket och trodde att hon kunde göra ett riktigt kap. Efter swish-överföringen genomförts har kvinnan vare sig fått telefon eller kontakt med säljaren. En polisanmälan om bedrägeri har upprättats.

Av
Rickard Gustafsson

Där det finns enkla pengar att tjäna är det inte ovanligt att det på samma ställe finns människor som försöker luras och bedra. Annonssajter på nätet är ett sånt ställe där personer lägger ut varor till försäljning utan avsikt att leverera.

Just det drabbade en kvinna bosatt i Laholms kommun i slutet av juli. Den 25 juli upptäckte hon en annons där person ville sälja sin nästan nya Iphone 8 för 2 000 kronor.

Kvinnan kontaktade säljaren och gjorde upp affären. Säljaren hade uppgett ett swish-nummer och laholmskvinnan förde över de 2 000 kronorna plus 69 kronor ytterligare för fraktkostnaden.

Efter att pengarna förts över fick kvinnan vare sig telefon eller kontakt med säljaren.

– Hon trodde att hon gjort ett klipp. Men är ett erbjudande för bra för att vara sant så är det oftast det, säger Jan Jönsson på Laholmspolisen.

Det misstänkta bedrägeriet ska nu utredas och polisen har åtminstone bedragarens swish-nummer att gå på.

Publicerad 13 August 2019 00:00