När chauffören lade sig för att sova på rastplatsen i Snapparp var lastbilen fulltankad. När han vaknade var tanken tom. Dieseltjuvarna kom över 1 200 liter diesel.

När chauffören lade sig för att sova på rastplatsen i Snapparp var lastbilen fulltankad. När han vaknade var tanken tom. Dieseltjuvarna kom över 1 200 liter diesel. Foto: Adobe Stock

Fulltankad lastbil tömdes medan chauffören sov

Bränsletjuvar kom över 1 200 liter diesel

SNAPPARP.

Medan chauffören låg i djupsömn på rastplatsen passade dieseltjuvarna på. Över 1 200 liter kom de okända gärningsmännen över och värdet på den stulna dieseln uppgår till 19 000 kronor.

Av
Rickard Gustafsson

Under måndagskvällen rullade en slovakiskregistrerad lastbil in på rastplatsen i Snapparp. Strax efter 21-tiden lade sig chauffören för att sova med avsikten att fortsätta körningen morgonen därpå vid 05-tiden.

När han vaknade upp och satte sig i förarsätet ville inte lastbilen starta, bränsleindikatorn visade att tanken var tom.

– Chauffören berättar att lastbilen i det närmaste var fulltankad och enligt anmälan har 1 200 liter diesel slangats. Eller, kanske krävs det någon form av pump för att få ut de mängderna, vi vet inte, säger Jan Jönsson på Laholmspolisen.

Chauffören verkar ha sovit gott under natten och har inte kunnat ge polisen någon information om stölden.

Den stulna dieseln betingar ett värde om 19 000 kronor.

Publicerad 13 August 2019 10:50