Polisen jagar fortfarande en tredje misstänkt gärningsman för våldsdådet på Altona-området i Laholm. Mannen hemmahörande i Laholm är numera efterlyst.

Polisen jagar fortfarande en tredje misstänkt gärningsman för våldsdådet på Altona-området i Laholm. Foto: Johan W Jönsson

Offret i misstänkta mordförsöket har fått lämna sjukhuset

Den tredje misstänkte gärningsmannen fortfarande på fri fot

LAHOLM. Den man som utsattes för misstänkt mordförsök på Altona, Laholm, har hörts av polisen och har efter operation fått lämna sjukhuset. Den tredje misstänkte gärningsmannen har efterlysts men har ännu inte gripits.

Av
Rickard Gustafsson

Det har nu gått snart två dygn sedan det blodiga lägenhetsdramat i ett flerbostadshus på Altona-området i Laholm.

Förundersökningsledaren Lars-Gunnar Perlinger berättar att polisen under onsdagen kunnat förhöra den man som utsattes för det misstänkta mordförsöket. Ett förhör som skulle hållits redan under tisdagen men som blev inställt på grund av den unge mannen tvingades till operation.

Offret har efter operationen under onsdagen blivit utskriven från sjukhuset. Omfattningen av mannens skador vill polisen inte ännu uttala sig om.

På grund av förundersökningssekretess kan jag inte heller uttala mig om vad målsägaren sagt, särskilt inte när det fortfarande finns en misstänkt gärningsman på fri fot som kan ta del av vad som rapporteras i media, säger Lars-Gunnar Perlinger men berättar att mannen delgivit polisen information om måndagskvällens händelseförlopp.

Vi har ingen anledning att tro att han lämnat landet.

Polisen har gått ut med en nationell efterlysning på laholmaren, en man i 20–30-årsåldern, och Perlingar hyser gott hopp om att finna mannen i närtid.

Vi har ingen anledning att tro att han lämnat landet, menar Perlinger.

Sedan några timmar efter dådet i lägenheten sitter två gärningsmän anhållna. Inte heller här vill förundersökningsledaren gå in på vad förhören gett men den ene av de två anhållna har precis som offret fått lämna sjukhuset.

Senast fredag måste åklagare ta beslut om de två misstänkta gärningsmännen, hemmahörande i Laholm, som anhållits ska häktas.

Publicerad 07 August 2019 15:48