Laholms kommun hittade sin nya rektor till nya Glänningeskolan i Hasslöv. Svante Dellve har mångårig erfarenhet som lärare och i olika skolledningsfunktioner från Partille kommun och har sedan han flyttade till Hasslöv i november arbetat i Halmstads kommun.

Laholms kommun hittade sin nya rektor till nya Glänningeskolan i Hasslöv. Svante Dellve har mångårig erfarenhet som lärare och i olika skolledningsfunktioner från Partille kommun och har sedan han flyttade till Hasslöv i november arbetat i Halmstads kommun. Foto: Rickard Gustafsson

Hasslövsbo ny rektor för 270-miljonersskolan

Precis som eleverna känner Svante Dellve ”pirr i magen” inför skolstarten

LAHOLM.

När eleverna kommer till terminsstarten på den splitter nya Glänningeskolan är även rektorn ny. Laholms kommun har rekryterat Svante Dellve, med gedigen skolbakgrund från Partille kommun utanför Göteborg, och bosatt utanför Hasslöv.

Av
Rickard Gustafsson

Det var i början av maj som Laholms Tidning kunde berätta att den tilltänkta rektorn för nya Glänningeskolan, Eva Borefur, valt att hoppa av jobbet och istället söka sig till rektorstjänsten på Hasslövs bygdeskola.

Med skolstart drygt tre månader bort tvingades Laholms kommun ge sig ut på rekryteringsjakt och det skulle visa sig, med facit i hand, att kompetensen fanns bosatt i Laholms kommun. Närmare bestämt i trakterna mellan Hasslöv och Våxtorp.

Svante Dellve, som fyller 50 i höst, har en lång och gedigen bakgrund i skolans värld, berättar Richard Mortenlind, utbildningschef i Laholms kommun.

– Han har arbetat i 18 år i Partille kommun som lärare, biträdande rektor och chef för administration. Svante och hans familj bestämde sig för ett år sedan tillsammans med sin familj att flytta till en gård utanför Hasslöv. Senaste tiden har han arbetat i Halmstad, säger Mortenlind.

Utbildningschefen Richard Mortenlind är mycket nöjd med rekryteringen av Svante Dellve.

Utbildningschefen Richard Mortenlind är mycket nöjd med rekryteringen av Svante Dellve. Arkivbild

Mortenlind berättar att rekryteringen gick snabbt och effektivt och känslan är att man träffat helt rätt.

– Det känns som en jättebra person som vi hittat för det här jobbet. Alla i rekryteringsgruppen, både fackliga företrädare och skolledningen, var överens om att Svante var rätt val, säger Richard Mortenlind.

Svante Dellve berättar för LT att det var familjens hästintresse (islandshästar) som fick familjen att söka sig söderut. Sedan i november bor han strax utanför Hasslöv, på en gård i Flintarp.

– Vi hade tittat på gårdar runtomkring och vi trivs väldigt bra här, säger Svante som fram till jobbet på Glänningeskolan arbetat som enhetschef (biträdande rektor) på Linehedsskolan i Halmstad.

När det stod klart att var den utvalde i rekryteringsprocessen blev han väldigt glad och den 12 augusti gör han sin första arbetsdag.

– Fantastiskt roligt. Den idé man har med att driva den nya skolan stämmer bra överens med mina idéer. Jag är väldigt mycket för att jobba i team och här finns alla förutsättningar för att utvecklas, säger Svante Dellve och påtalar att han tycker att utemiljön vid skolan är fantastisk.

Svante Dellve berättar för LT att han väldigt glad när han fick beskedet att han fått jobbet som rektor på nya Glänningeskolan.

Svante Dellve berättar för LT att han väldigt glad när han fick beskedet att han fått jobbet som rektor på nya Glänningeskolan. Foto: Rickard Gustafsson

När eleverna kommer till nya Glänningeskolan en aning nervösa den första skoldagen behöver de inte känna sig ensamma.

– Precis som för många barn så är det lite pirr i magen på mig med, men det är bara positivt. Men jag har redan varit på skolan och gjort ett besök, jag kunde inte hålla mig därifrån, säger Svante Dellve och skrattar.

Publicerad 07 August 2019 10:53