Dörren till den avspärrade lägenheten i flerbostadshuset på Altona-området visar tydliga spår på ett blodigt händelseförlopp.

Dörren till den avspärrade lägenheten i flerbostadshuset på Altona-området visar tydliga spår på ett blodigt händelseförlopp. Foto: Johan W Jönsson

Tre män misstänks för mordförsök på Altona

Polisen beskriver händelsen som ett relationsdrama mellan släktingar

LAHOLM.

Polisen har anhållit två män i 20–30-årsåldern misstänkta för mordförsök på en man i samma ålder. Offret är bosatt i ett lägenhetshus på Altona-området i Laholm. En tredje misstänkt gärningsman är identifierad och anhållen i sin utevaro.

Av
Rickard Gustafsson

Polisen utreder ett misstänkt mordförsök efter att en granne strax efter 22-tiden på måndagskvällen larmade om bråk i en lägenhet på bostadsområdet Altona.

När polisen kom till lägenheten var offret, en man i 20–30-årsåldern, ensam i lägenheten och fördes strax därpå med ambulans till sjukhuset. Beträffande offrets skador är läget oklart, men mannen som skulle hörts av polisen, genomgår operation under tisdagseftermiddagen.

Sjukhuset i Halmstad hade vid 15.30-tiden på tisdagseftermiddagen ingen kommuniké om skadeläget men förundersökningsledaren Lars-Gunnar Perlinger, tillika ställföreträdande chef på polisens rotel för grova brott, berättar för LT att skadorna ej är livshotande.

Området runt lägenhetshuset var avspärrat under tisdagens brottsplatsundersökning men togs bort under eftermiddagen och synerna från trapphuset vittnar om ett händelseförlopp med blodig utgång.

Polisen vill dock inte avslöja hur mannen skadats.

– Det är inga skjutvapen inblandade, mer vill jag inte säga, säger Lars-Gunnar Perlinger och berättar att offret ännu inte kunnat förhöras.

I trapphuset utanför lägenheten där måndagskvällens mordförsök ägde rum är det rikligt med blod på både golv och väggar.

I trapphuset utanför lägenheten där måndagskvällens mordförsök ägde rum är det rikligt med blod på både golv och väggar. Johan W Jönsson

Utredningen befinner sig i inledningsfasen men polisen har hygglig kläm på hur många personer som är inblandade.

– Bilden vi har i nuläget är att det befunnit sig fyra personer i lägenheten. Målsägaren samt tre misstänkta gärningsmän och att det finns ett släktband mellan de här personerna, men vi kan inte utesluta att det finns fler inblandade, säger Lars-Gunnar Perlingar och berättar att åtminstone två av de inblandade är kända av polisen sedan tidigare.

Klart är i vart fall att två av de misstänkta gärningsmännen greps på sjukhuset dit de kommit för att uppsöka läkarvård. Perlinger berättar att båda anhållits misstänkta för mordförsök men kan inte avslöja omfattningen av männens skador.

Dock befinner sig en av de anhållna fortfarande på sjukhuset medan den andre är i förvar i polishuset i Halmstad.

– Deras inställning till det inträffade vill jag inte gå in på, säger Lars-Gunnar Perlinger efter att båda förhörts.

Den tredje misstänkte gärningsmannen är fortfarande på fri fot och under tisdagen har polisen sökt mannen – utan resultat – bland annat i en husrannsakan i Laholm. Där och offrets lägenhet har polisen gjort beslag som nu ska analyseras.

Polisen är dock helt säker på mannens identitet och han har anhållits i sin utevaro och kommer under tisdagseftermiddagen eller kvällen att efterlysas nationellt.

Vad som hänt i lägenheten, och eventuella motiv, vill polisen inte avslöja mer än att det handlar om en ”relationshistoria” och att samtliga inblandade personer är hemmahörande i Laholm.

– Vi har vissa teorier om vad det här kan handla om, men det vill jag inte spekulera om i medierna, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Vad händer nu i utredningen?

– Vi har mycket att göra och vi kommer att hålla fler förhör. Vi kommer också att knacka dörr i området de närmaste dagarna och försöka skapa oss en bild av händelserna.

Publicerad 06 August 2019 16:02