Tvååker IF:s anfallare Jonatan Eriksson har skadat sig. Den förre LFK–anfallaren drog korsbandet på träning.

Tvååker IF:s anfallare Jonatan Eriksson har skadat sig. Den förre LFK–anfallaren drog korsbandet på träning. Foto: TIF/arkiv

Eriksson har skadat korsbandet

”Vill gärna tillbaka på denna nivån”

TVÅÅKER.

Jonatan Eriksson har skadat korsbandet. På torsdag väntar operation för anfallaren som lämnade Laholms FK för Tvååkers IF i division 1 inför förra säsongen. – Sedan väntar sex månaders fantastiskt rolig rehabträning, säger Eriksson ironiskt.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Jonatan Eriksson var skyttekungen som öste in mål för Knäreds IK i division 6 och sedan för Laholms FK i division 3. Efter skytteligavinsten 2017 hörde Tvååkers IF av sig och ville ha anfallarens tjänster.

Under 2018 spelade Eriksson mycket A-lagsfotboll i division 1.

– Det var en månad jag var borta efter uppehållet. Jag fick en blödning i en muskel ovanför knäet. Det var som en lårkaka och blödningen gick ner i knäet och gjorde mig orörlig. I övrigt har jag aldrig haft någon längre skadefrånvaro. Jag har inte ens haft en bristning i låret, som annars är vanligt, säger 25-åringen.

I juni i år var dock olyckan framme.

– Det var inget särskilt. Men det var i slutet av en träning så jag var kanske lite trött. Jag hoppade och skulle backa, då fastnade knäet och det knakade till. Det kändes inte bra, det gjorde det inte.

– Dagen efter kunde jag ändå gå ganska obehindrat och jag hade en förhoppning om att det skulle vara något lindrigare men när jag kollade upp det misstänkte de direkt korsbandet, säger Eriksson och fortsätter:

– Det tog en vecka innan beskedet kom men då hade jag ställt in mig på att det var korsbandet och var mentalt förberedd.

Eriksson har börjat rehaba knäet och på torsdag väntar operation.

– Det har ändå gått snabbt med allt så där har jag inget att klaga på. Efter operationen väntar sex månaders fantastiskt rolig rehabträning.

Hur hade det gått för dig fram till skadan?

– Det gick lite trögt i början och jag inledde de fem första matcherna på bänken. Sedan startade jag de åtta följande matcherna och gjorde tre mål och tre assist. Det lossnade och jag kände förtroende. Så det var dålig tajming med skadan.

Kontraktet med Tvååker går ut efter den här säsongen.

– Vi har börjat snacka men jag vill vänta och se hur operationen går. Det är svårt att säga något innan det. Allt kan ju hända. Men det lät som att Tvååker vill ha mig kvar. Om allt går bra vill jag gärna komma tillbaka på denna nivån till nästa säsong, avslutar Jonatan Eriksson.

Publicerad 05 August 2019 11:00