Johan

Johan "Plogen" Wilmarstrand Jönsson Foto: Felix Alnemark

Plogen: Gick igenom hela våren utan att tappa poäng

Tolfte omgången i den lokala fotbollen summeras

LAHOLM.

Laholms FK:s damer gick igenom hela vårsäsongen utan ett enda poängtapp. Det är mycket ovanligt. Jag kan inte minnas att något av de lokala lagen gjort något liknande sedan jag började följa fotbollen i Laholm på allvar. Mot Eskilsminne satte LFK tonen direkt.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Maja Ljungberg verkar nästan ostoppbar i sin roll centralt på LFK:s mittfält. Två assist och ett mål. Men glömmas bör inte innermittfältskollegan Julia Olsson. Det är tack vare ynglingens ansvar defensivt som Ljungberg kan ha så fria tyglar framåt. Söndagen den elfte augusti smäller det. Då börjar serien om med seriefinal mot HBK.

LFK:s herrar har ännu inte förlorat två matcher i rad. Nu studsade man tillbaka efter förlusten mot Varberg genom att besegra jumbon Markaryd med 4-0. Gjenis Zeqiri gjorde ett mål och tre assist. Vilken poängspelare LFK fått in där.

Otto Nilsson är fyra i skytteligan med sina åtta mål. Ett mål bakom tvåan och trean. Zeqiri har gjort sju mål. Leder skytteligan i division 3 gör Fjärås Anton Millesson Nilsson på 13 mål. LFK är trea men med en match mindre spelad än Varberg. Fjärås leder serien tre poäng före LFK.

Genevad/Veinge har hunnit med två matcher. 1-1 mot Kvibille innebar poäng för andra matchen i rad. Mot tabellfemman Kungsbacka blev det dock förlust med 3-0. Kungsbacka gjorde mål i minut 65, 87 och 90. Matchen levde alltså hela vägen och det känns som att GIF/VIF är på gång. Trean Derome/Åskloster väntar innan uppehållet.

Efter sju matcher utan förlust kom nederlaget för Lilla Tjärby när serieledande Alets IK kom på besök till Lilla Tjärby IP. Första halvlek var helt jämn och det var mållöst i paus. Första målet skulle bli viktigt och Alet fick det tidigt i andra och kunde sedan rida på övertaget och avgöra matchen på straff fram till 3-0 i minut 63. LTIK parkerar mitt i tabellen och möter Halmia Academy i sista matchen innan uppehållet.

Ingenting studsar vår väg

I sexan åkte Skottorp på en blytung förlust mot Oskarström. SIF hade 1-0 i halvtid. I andra kvitterade Oskarström. Skottorp fick Emil Gustafsson skadad. I matchens slutskede blev Simon Olsson ”golvad”. Domaren lät spelet fortgå och OIS gjorde 2-1 på matchens sista spark.

- Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är helt otroligt. Ingenting studsar vår väg, kommenterar SIF:s tränare Mattias Berggren.

Hasslöv förlorade med 5-2 mot Skuggan som spottat upp sig ordentligt. Johan Hansen gjorde tre mål. Han inledde säsongen som målvakt med öser nu in mål som anfallare. Skuggan gick upp till 5-1 i andra innan HIS reducerade på slutet.

– Vi saknade lite väl mycket spelare som varit med mycket i A-laget hittills under säsongen för att riktigt kunna hävda oss, kommenterar HIS tränare Mikael Alm.

Skogaby tog en fin skalp när Trönninge besegrades med 5-3. Segern grundlades i den första halvleken. SBK hade 4-0 i paus. Ränneslöv förlorade jumbomötet med Arvidstorp med 1-0. Det var Arvidstorps andra seger för säsongen. Andra raka dessutom. I förra omgången besegrades serieledande Unnaryd. RGIF är ny jumbo i sexan.

Den tidiga seriefinalen i sjuan mellan Andersberg och Walldia slutade rättvist oavgjort. Det blev en mållös tillställning. Båda mötena lagen emellan har slutat med kryss. Det gillar trean Vapnö lite extra. Matchen mellan Vapnö och Walldia efter uppehållet lär bli helt avgörande för toppstriden.

Ysby föll med uddamålet igen. Man var det bättre laget mot Vapnö men förvaltade inte sina möjligheter och föll med 4-3. Då hade ändå Fredrik Junefalk gjort 3-3 med bara ett par minuter kvar att spela. Det sista som hände var att Vapnö fick hörna och på den avgjordes matchen.

Kornhult/Hishult/Våxtorp besegrade Lidhult med 2-1 och klev upp på fjärdeplatsen. Knäred stod över spel förra omgången.

I damfyran vann Kornhult/Hishult derbyt mot Våxtorp/HaSko med 4-3. K/HFF hade 3-1. Tappade till 3-3 men då klev Cajsa Törnros fram och gjorde 4-3 med sitt andra mål i matchen. VGLT gjorde en bra match när Getinge/Slöinge med betydligt fler poäng på kontot besegrades med 4-1. Kajsa Larelius gjorde två av VGLT:s mål. Matchen mellan Varberg och WRY har skjutits på framtiden då WRY inte fick ihop spelare till det aktuella datumet.

Wow! Tolv matcher utan poängtapp av LFK:s damer imponerar. Hatten av.

Kärlek! LFK:s herrar har inte förlorat två matcher i rad i år. Det tyder på styrka. Inte minst mentalt.

Publicerad 03 July 2019 17:53